Fenn toch door naar finale Grote Prijs van Nederland

Groningse indietronica-duo maakt nog steeds kans

Tekst: Marissa Snitjer Foto's: Jan Westerhof ,

Fenneke Schouten en Frank de Boer, samen bekend als het duo Fenn, hebben alsnog een plekje weten te bemachtigen in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Gisteren werd bekend gemaakt welke twee bands en welke twee singer-songwriters alsnog in de finale mogen spelen. "Vanaf nu heten we Fenn & The Wildcards, want dankzij een wildcard zijn we weer door naar de volgende ronde: finale van de Grote Prijs van Nederland!"

De Grote Prijs van Nederland is een jaarlijks terugkerende competitie met drie genres: bands, singer-songwriters en hiphop. Sinds 2013 wordt er elk jaar voor twee van de drie genres een competitie gehouden. Dit jaar mochten bands en singer-songwriters zich aanmelden. Voor beide genres konden muzikanten zich opgeven en werden er in totaal 48 geselecteerd.

Na de kwartfinales en halve finales mocht CJP nog twee bands een plekje geven in de finale door middel van een wildcard. De reden dat zij Fenn hebben gekozen is omdat ze het een originele en fascinerende act vinden om naar te kijken. Wel mag de band nog werken aan meer eenheidsgevoel en een wat dynamischer decor met meer visuals.

De finale van de Grote Prijs van Nederland wordt gehouden op 20 december in Amsterdam. Voor de bands zal dit plaatsvinden in de Melkweg en voor de singer-songwriters in Paradiso.