The Anti-D's presenteren nieuwe single

Duistere teksten en reverb snijdende gitaren

Tekst: Frank Hettinga Foto's: Niels Knelis Meijer ,

Met Thrill of Curiosity brengen The Anti-D’s hun single uit van de EP Episodes Of Fake Romances die eind deze maand verschijnt. Floris Glasbeek van Limbo Studio’s verzorgt de productie. Op drie mei is de band te zien op het Flower Power festival in Veendam.

In de single snakt een verveelde jongedame naar een spannender leven. Ze besluit naar de grote stad te verhuizen waar ze alleen maar foute vrienden ontmoet. Ze belandt in de prostitutie en raakt ernstig verslaafd aan drugs. Een echte Thrill of Curiosity dus. In een eerder interview met 3voor12 groningen uitte bassist Jan Bresters kritiek op dorpelingen. “Ze proberen zich te spiegelen aan mensen in de stad. Ze zijn niet zichzelf en zetten een act op. Jongeren die zich gangster of popie jopie voordoen. Het is een toneelstuk, pretentieus geneuzel.”

Snijdende gitaren

Op Thrill of Curiosity zijn de invloeden van Biffy Clyro en Arctic Monkeys duidelijk hoorbaar. Wel vindt frontman Martin van Loon dat het geluid van de EP duisterder is dan Arctic Monkeys. “We maken gebruik van reverb snijdende gitaren en effecten op de keys.” Sinds een paar maanden experimenteert de band namelijk ook met een keyboard, bespeeld door gitarist Niek Vondeling.

The Anti-D’s kregen tijdens talentenshows Flinke Pink, Rooie Oortjes en de POPgroningen Talent Award te horen dat ze te veel leken op Artic Monkeys. Toch blijven de bandleden achter het eigen geluid staan. “Als je hoort dat je te veel op Arctic Monkeys lijkt, kan je al die elementen er wel uithalen. Maar op een gegeven moment sta je dan voor de zekerheid key combo jazz te spelen”, aldus Bresters.