Win kaarten voor Nick Lowe!

Britse muzikant staat 15 maart in De Oosterpoort

Redactie 3voor12 groningen ,

De relatief oude singer-songwriter en muzikant Nick Lowe komt op zaterdag 15 maart naar Groningen. Doe mee aan de prijsvraag, en maak kans op vrijkaarten! Nick Lowe drukte zijn stempel op de popmuziek als producer (Elvis Costello, Pretenders), had een korte carrière als popster en een nog immer durende als muzikant. In zijn ‘tweede leven’ als gevoelige maar venijnige singer-songwriter kent Lowe weinig gelijken. Hij heeft een feilloos gevoel voor de perfecte melodie. Live is de Brit op zijn best: “Droevige verhalen, melancholisch, met nét dat beetje humor om de pijn te verzachten.” (Dagblad van het Noorden)

En plots is daar onverwacht nieuws. Nick Lowe, niet alleen de godfather van de punk maar ook de Frank Sinatra van de 21ste eeuw, die een kerstplaat maakt? Ja, natuurlijk. Quality Street – A Seasonal Selection For All The Family is precies even goed als je zou verwachten: fantastisch dus. Een enkel bekend liedje (Silent Night), bijzondere covers (Roger Miller's Old Toy Trains), een speciaal voor dit project door Ron Sexsmith geschreven nummer (Hooves On The Roof) en een handvol eigen nummers.

Nick Lowe support Jankobus Seunnenga. Deze Friese oerpunker, die in 2012 het ‘Dreents Liedtiesfestival’ won, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat. Hiermee speelde hij o.a. op Lowlands (3x), Noorderslag, Dranouter, Bospop, Paaspop en in vele landen tot in Rusland toe. In 2012 verscheen zijn soloalbum Jantje huilt, Jantje lacht en in 2013 bracht hij een cd met op muziek gezette gedichten van Louis Couperus uit. Het Dagblad van het Noorden schreef: "In Seunnenga valt een Drs. P.- achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op een droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes."

Prijsvraag
3voor12 groningen geeft 1x2 kaarten weg voor dit concert. Wat je daarvoor moet doen? Beantwoord onderstaande vraag en mail jouw antwoord voor 10 maart, 18:00, naar prijsvraag@3voor12groningen.nl. Vermeld ook je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Welk album van Nick Lowe was bedoeld als knipoog naar een album van David Bowie?