Hard Time Killing wint via een wildcard het Rode Oortjes Festival

Maar The Rising Sun was het feestje van de avond

Tekst en foto's: Jan Westerhof ,

De finale van de 21e editie van het Rode Oortjes Festival biedt 6 bands. The Given Horse, The Rising Sun, The Blind Roofers, David and the Dutchmen en Gentleman Skull zijn de winnaars van de voorrondes en Hard Time Killing heeft de finale met een heuse wildcard gehaald.

Bij binnenkomst in het Platformtheater valt de gemoedelijke, familiaire sfeer op. Het publiek bestaat dan ook grotendeels uit vrienden, liefdes en familieleden van de bands. De bands verschillen van stijl maar het zijn toch de gitaarbands die de hoofdmoot aanvoeren. Daarbij is de goede uitzondering The Rising Sun die een opzwepende reggae rock ten gehore brengt. Het publiek weet dit te waarderen en leeft zich uit.

Over de winnaar: de Jury gaf aan dat de uiteindelijke strijd ging tussen The Rising Sun en Hard Time Killing. Hard Time Killing gaf de doorslag en is als winnaar uitgeroepen. Waarom? Omdat deze band interessante, eigenzinnige en muzikale experimenten uitprobeert.
Als er een publieksprijs gegeven zou worden, was deze zonder twijfel voor The Rising Sun. Zij waren het feestje van de avond.