Puike Prijsvraag: Win kaarten voor Warpaint

Amerikaanse band komt deze zomer nog één keer naar Nederland

Tekst: Nina Knaack ,

Na Nederland een kort bezoekje te hebben aangedaan op de eerste editie van het festival Down The Rabbit Hole, komt de Amerikaanse band Warpaint nog één keer naar Nederland; alleen in Groningen. Op dinsdag 19 augustus speelt de vrouwenformatie in De Oosterpoort en hiervoor kun je kaarten winnen!

Dit jaar bracht Warpaint hun tweede album uit. Het eerste album werd al goed ontvangen, maar deze gaat nog een stapje verder. Het viertal begint dan ook langzaam meer bekendheid te krijgen in Europa en dat is terecht. De indierockband heeft al veel getourd, maar bleef altijd nog een beetje in de schaduw van de grote bands. Binnenkort staan deze vrouwen in de kleine zaal van De Oosterpoort.

De Belgische band Amatorski verzorgt de support. In 2011 stonden de leden nog in de regen op een klein podium bij de Nijmeegse zomerfeesten en in 2012 kregen ze een volle zaal op Eurosonic/Noorderslag. Met hun nieuwe album From Clay To Figures warmen ze de kleine zaal op met melancholische muziek en verhalende teksten.

Warpaint komt helemaal uit de Verenigde Staten om Groningen te veroveren. Tijdens het optreden op Down The Rabbit Hole was de tent waar het hoofdpodium stond, slechts voor de helft gevuld. Had dat met de wedstrijd Nederland-Mexico te maken? Waarschijnlijk wel. Op 19 augustus, als deze band in De Oosterpoort staat, is er geen enkele reden niet uitverkocht te raken.

Wil jij je samen laten meevoeren op de muziek van Warpaint? Dat kan! 3voor12 groningen geeft 1 x 2 kaarten weg. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is vóór 8 augustus 2014 het antwoord op de volgende vraag mailen naar prijsvraag@3voor12groningen.nl:

Warpaint heeft veel in het voorprogramma van andere bands gestaan. Bij welke Australische indieband verzorgde Warpaint eerder deze maand het voorprogramma?