Eerste editie Eyes Wide Shut in VERA Eerste editie Eyes Wide Shut in VERA

Voormalig Future´s Dust, Rosan Rozema, zet nieuw festival op

, Tekst: Robin Eggens

Eerste editie Eyes Wide Shut in VERA

Voormalig Future´s Dust, Rosan Rozema, zet nieuw festival op

Tekst: Robin Eggens ,

Sluit je ogen en laat je meevoeren in een droomwereld vol muzikale verleidingen. Eyes Wide Shut, een initiatief van Rosan Rozema (voormalig zangeres en gitariste van The Future's Dust), biedt een plek voor opkomende en getalenteerde acts met een vernieuwende kijk op de hedendaagse popmuziek. De eerste editie van dit festival zal plaatsvinden in VERA.

Op vrijdag 11 juli vindt de eerste editie van het Eyes Wide Shut festival plaats. De line-up voor deze avond bestaat uit een drietal Amsterdamse bands: Bird On The Wire, Klarälven en Änimal. Het festival vindt zowel plaats in de Grote Zaal als in de Kelderbar van VERA.

Bird On The Wire

Het Amsterdamse Bird On The Wire maakt melancholische indie-folk met een licht blues en rock-‘n-roll randje. Hun muziek heeft een mystiek karakter, dankzij de dromerige (samen) zang, suggestieve opbouwende drums en psychedelische gitaren en toetsen. Afgelopen mei verscheen het debuutalbum Our Hands Meet On The Moon. Een plaat die de luisteraar snel grijpt en toch ook lang vasthoudt, mede vanwege de vele details.

Klarälven

Klarälven, vernoemd naar een Zweedse rivier, is een in Amsterdam neergestreken project van Finn Kruijning (drummer van Moss) en singer-­songwriter Leine. Klarälven maakt ‘eerie elektro-­indiepop’ en wanneer je de eerste titelloze debuut EP beluistert, begrijp je de vergelijking met de onheilspellende sfeer van bands als Austra en The xx. Veel elektronica en drums, met luchtige spacey randjes in de zang en dansbare ritmes die meteen onder je huid kruipen. Live wordt het duo versterkt door drummer Wubbo Siegers (Novack) en Jelte Heringa (Most Unpleasant Men).

Änimal

Het duo Änimal produceert soulvolle indie-elektronica met verfijnde synths en akoestische en elektronische samples. Onlangs werd de EP Lights uitgebracht met daarbij een korte film. Het verhaal vertelt een verhaal over de paradox tussen eenzaamheid en licht. Vrijdag worden ze live bijgestaan door een drummer en zangeres. 

The New Crimewave (Afterparty)

In de kelder wordt de avond afgesloten door een DJ-set van The New Crimewave. Beter bekend als die jongen en dat meisje van BlackboxRed.

Programma:
21.00 - Klarälven (Mainstage)
22.00 - Änimal (Downstage)
23.00 - Bird On The Wire (Mainstage)
00.00 - Afterparty met The New Crimewave (Downstage)

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen