#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: Vikings In Tibet

"Dromerige, sfeervolle folk/pop met hier en daar wat bosgeluiden"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Vikings in Tibet.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?

  • Woensdag 15 januari op Fire Works in Café Lola (om 20:00 uur
  • Woensdag 15 januari op Grunnsonic in Café de Walrus (om 22:30 uur)
  • Donderdag 16 januari in El Txoco (Akoestische set, om 20:30 uur)
  • Vrijdag 17 januari Silo Sessions XXL (om 13:00 uur)
  • Vrijdag 17 januari Instore in De Jongens van Hemmes (om 15:00 uur)
  • Zaterdag 18 Januari Wishfulmusic in Galerie with Tsjalling (om 15:00 uur)
  • Zaterdag 18 januari op Freesonic (Grand Café Opium, om 18:30)


Wat voor muziek maken jullie?

Dromerige, sfeervolle folk/pop met hier en daar wat bosgeluiden. Beïnvloed door bands als Sigúr Ros, Bon Iver, Radiohead en Grizzly Bear.

Wat heeft 2013 de band gebracht?
2013 is het startschot van onze band geweest. We hebben in September onze eerste EP uitgebracht (vikingsintibet.bandcamp.com). Deze EP hebben we zelf opgenomen en gemixt. Verder hebben we veel gerepeteerd en onze eerste paar optredens gehad.

Wat zijn de plannen voor 2014?
Voor 2014 staat nog meer repeteren en optreden op de planning. Daarnaast zijn we druk bezig met het schrijven van een debuutalbum. Daarvan hopen we ergens in het voorjaar in de vorm van een single al een voorproefje te kunnen geven.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Ik denk dat je zeker langs moet komen als je je na het luisteren van onze EP afvraagt hoe we bepaalde dingen live spelen. Sommige nummers pakken op het podium anders uit doordat we proberen om ze nog voller en energieker te laten klinken. Voor de rest proberen we altijd een dromerige, maar toch gevarieerde show neer te zetten.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
We zijn druk bezig om onze muziek de wereld in te slingeren. Als Grunnsonic ons daar bij kan helpen door ons met de juiste luisteraars in contact te brengen zijn wij dik tevreden. En lekker spelen natuurlijk!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?

Wij gaan sowieso kijken bij de Sexton Creeps (daarin speelt onze drummer Gulliver ook). De jongens van Sprokkelhout komen uit dezelfde kelder waar sommigen van onze band ook ooit begonnen zijn met muziek maken. En natuurlijk onze vrienden van The Tightropes!

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?

Het is mooi dat hier in Grunn zoveel verschillende dingen naast elkaar gebeuren. Toen wij in december met The Tightropes in Vera stonden, speelden er vier totaal verschillende bands op één avond. Toch was het een super mooie avond, waarin alle muziek goed ontvangen werd door het publiek. Dat is tof om te zien!