#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: The Tightropes

"Je kan het ook psychedelischebluesrockgarageindiefunk noemen"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Niels Cornelis Meijer en Harold Zijp ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Tightropes.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Woensdag 15 januari showcase @ Fire Works - Lola 21.00
Woensdag 15 januari showcase Muzink Bookings @ The Dog's Bollocks 23.30
Donderdag 16 januari Eurosonic @ Shadrak 20.00
Vrijdag 17 januari Eurosonic @ Energy stage 15.00
Vrijdag 17 januari Grunnsonic @ Walrus 23.00
Zaterdag 18 januari Platosonic @ Coffee Company 12.00

Wat voor muziek maken jullie?
Onze muziek is een mix van verschillende stijlen en die combineren we op een manier die wij erg tof vinden. Ons genre wordt het meest bestempeld als een mix van blues, rock en funk. Maar je kan het ook psychedelischebluesrockgarageindiefunk noemen. Genres zeggen niet zoveel. Hokjes zijn soms makkelijk, maar je moet gewoon komen kijken en luisteren!

Wat is de betekenis achter de bandnaam?
The Tightropes heeft haar naam te danken aan een nummer van Stevie Ray Vaughan: Tightrope. Een nummer met een bizar dikke solo, vooral bij de live-versies. Verder zit er geen betekenis achter.

Wat heeft 2013 de band gebracht?
We hebben verschrikkelijk veel mooie dingen gedaan. 2013 heeft ons zo’n
90 shows door heel Nederland opgeleverd waar erg veel hoogtepunten bij zaten. Zo mochten we bijvoorbeeld meedoen aan de Popronde en speelden we in de grote zaal van Vera, om maar eens wat te noemen. Verder hebben we net onze nieuwe EP 3D Music uitgebracht, die we geheel analoog hebben opgenomen bij de Twang Wolf studio met Hans Hannemann!

Wat zijn de plannen voor 2014?
2014 staat ten eerste weer in het teken van enorm veel spelen op zoveel mogelijk gave plekken. Daarnaast gaan we bezig met onze debuutplaat die in 2014 gaat komen, en willen we stappen zetten richting het buitenland (lees: onze oosterburen).

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
DAAROM! Want het wordt namelijk nogal tof, gezellig, liefelijk, warm en DIK, en daar de overtreffende trap van.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
We zijn op zoek naar mensen die onze visie op muziek ondersteunen en ons verder kunnen brengen, met name voor onze debuutplaat en richting het buitenland. We spelen op leuke plekken, zowel op Grunnsonic als op Eurosonic. Dit is een perfect moment voor ons om mensen uit de business te ontmoeten en ze moeten gewoon komen kijken en luisteren.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Alles wat we hier nu zeggen zal bands te kort doen die we vergeten zijn om te noemen. Er zijn namelijk nogal veel gave bands uit Groningen en we weten zo niet precies wie allemaal op Grunnsonic spelen, maar enkele namen die me zo te binnen schieten zijn: Orange Skyline, Vikings in Tibet, Taking Notes & Sprokkelhout. Maar nu zijn meer dan de helft van de bands die ook te gek zijn dus al niet genoemd. Ga zelf op avontuur!

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?
De scene hier in Groningen is zeer boeiend, omdat er de laatste jaren zoveel in gebeurt. Er komen op dit moment veel gave bands uit Groningen en de scene wordt steeds levendiger. Bands zoeken elkaar op en ondersteunen elkaar, geven elkaar tips en drinken samen BIER. Vooral dat laatste maakt de Groningse muziekscene zeer, zeer interessant!