#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: Stuart Mavis

"Popmuziek met vleugjes rap en verhalende teksten. Soms melancholisch en soms opzwepend"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Stuart Mavis.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Op woensdag 15 januari om 17:00 staan we op de Energy stage en op donderdag 16 januari spelen wij om 22:15 in Café Buckshot.

Wat voor muziek maken jullie?
Popmuziek met vleugjes rap. Soms melancholisch en soms opzwepend. Door verhalende teksten willen we een gevoel op de luisteraar overbrengen. We houden van catchy refreintjes.

Wat is de betekenis achter de bandnaam?
Stuart Mavis betekent 'zwoegende krijger' in Oudgrieks. Heel oud Grieks.

Wat heeft 2013 de band gebracht?
Ontzettend veel mooie verhalen en heel veel toffe shows, bijna vijftig, waaronder de bevrijdingsfestivals van Friesland en Groningen. Ook leverde 2013 ons veel studio ervaring op én een nieuwe single die begin dit jaar is uitgekomen!

Wat zijn de plannen voor 2014?
Begin 2014 hebben wij debuutsingle Different Generations uitgebracht met bijbehorende videoclip. We zullen op regelmatige basis liedjes releasen en hopen op een mooi festivalseizoen. Hopelijk kunnen wij dit jaar minstens net zoveel spelen als in 2013.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Iedereen moet weten wie Stuart Mavis is.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Wij hopen op nieuwe contacten, shows en liefhebbers van onze muziek.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
We denken aan Orange Skyline: straight up rock 'n' roll, dansbaar en sexy met vindingrijke teksten die je versteld doen staan! Franky Age maakt zulke catchy muziek dat je alles kunt meezingen als je opnieuw naar zijn optreden gaat. De show van Roberto Tan is zeker de moeite waard om te checken, omdat hij je vermaakt met grapjes en snoeiharde hiphop.

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?
De Groningse muziekscene is super veelzijdig! Veel bands die op Grunsonnic spelen zijn met elkaar bevriend, maar geen van hen maakt dezelfde soort muziek. Groningen is de ultieme stad om dingen uit te proberen, geeft mogelijkheden om te groeien en stoomt je klaar om te kunnen spelen in de rest van het land. Want eens moet je van het eiland af.