#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: Mongoose

"Superdikke hiphop. Van rauw naar smooth, we kunnen alle kanten op gaan."

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof en André Eggens ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Mongoose.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
In de Subsonic voor Grunnsonic en bij de Energy Stage voor ESNS! Allebei 15 januari.

Wat voor muziek maken jullie?
Superdikke hiphop. Van rauw naar smooth, we kunnen alle kanten op gaan.

Wat is de betekenis achter de bandnaam?
Een Mongoose is een klein woestijndier dat in eerste instantie niets lijkt voor te stellen. Toch is het een beest met een uiterst hoog overlevingsinstinct en is een cobra één van zijn favoriete maaltijden. Een Mongoose wordt dus snel onderschat en is klein, net als ik!

Wat heeft 2013 de band gebracht?
Heel veel euforie! We hebben De Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop gewonnen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We zullen een goede tijd tegemoet gaan in 2014.

Wat zijn de plannen voor 2014?
Belachelijk veel optreden en werken aan nieuwe projecten zoals een EP of album! Daarnaast gaan wij op korte termijn een volwaardige liveset creëeren, samen met Gaétan vd Sande en Akwasi (van Zwart Licht).

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat wij vette zieke feestjes bouwen! Iedereen die houdt van springen en gek doen, moet naar onze show komen om deze energie te voelen. Als ik op het podium sta, geef ik alles wat ik in huis heb.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?

Een leuke tijd staat voorop. Daarnaast hopen wij gezien te worden door zo veel mogelijk mensen om publiciteit te genereren en om weillicht de volgende boeking te incasseren.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
We respect everybody's passion en we vinden het daarom allemaal even leuk dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Ik heb zelf geen persoonlijke favoriet.

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?
De openmindedheid van iedereen en het feit dat de scene zo levendig is, zorgen ervoor dat heel veel mensen elkaar leren kennen en daardoor lekker muziek met elkaar kunnen maken. Iedereen is vriendelijk en tof. Ik heb zelf nog nooit een ruzie hier meegemaakt.