#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: Model Depose

"Al deze verschillende soorten muziek stoppen we meestal in een grote blender, en daar komt vervolgens meestal een emotioneel geladen synthpop liedje uit"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Richard Lahuis ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Model Depose.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Wij spelen op 15, 16, 17 en 18 januari instores in de Flat Iron (Ebbingestraat), op 16 januari in De Koster en 18 januari in het Platformtheater (Aftersonic).

Wat voor muziek maken jullie?
We komen zelf meestal uit op een soort mix van electro/wave en synthpop. Geïnspireerd door bands als The Cure, Joy Division, IAMX, etc. Al deze verschillende soorten muziek stoppen we meestal in een grote blender en daar komt vervolgens meestal een emotioneel geladen synthpopliedje uit. Best ingewikkeld al die invloeden, maar wij schrijven alle nummers op gevoel dus het is nog maar de vraag hoe het uit de verf komt!

Wat is de betekenis achter de bandnaam?

Een goede vriendin van ons vond de bandnaam onder een strijkplank en deelde ons mee dat we voortaan zo gingen heten. Dat vonden wij wel een goed plan. En zo geschiedde...

Wat heeft 2013 de band gebracht?
Veel genoten van gigs overal in Nederland, o.a. met Cortonville, Popronde, 538 voor Warchild, Noorderzon, Serious Record. Veel muziek geschreven, de Nightwatch EP en een videoclip uitgebracht. Niet alleen maar positieve berichten, in 2013 moesten wij afscheid nemen van goede vriend en geweldige muzikant Casper Vellekoop. Na zijn vertrek was het even kiezen op elkaar en doorgaan, want er ontbrak ineens een belangrijk onderdeel in onze sound.

Wat zijn de plannen voor 2014?
Touren in Nederland, touren in het buitenland, kaas eten, whisky drinken en veel plezier maken. Oh ja, en in 2014 verwachten wij ons debuutalbum uit te brengen!

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
In februari 2013 hebben we met een buslading vol Groningers een ontzettend goed feestje in het Patronaat, Haarlem gebouwd. Dit feestje was de finale van “Cortonville Demodock”. Onze vrienden Eisenhower wonnen, en wij werden later door Eric Corton 2e genoemd! Groningen boven! Iedereen die dit gemist heeft moet natuurlijk 16 januari naar de Koster komen, hier doen wij en Eisenhower het dunnetjes even over. Misschien dat we zelfs nog weer een bustour naar de Koster organiseren als er genoeg animo is.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Een heel goed feestje! Toffe contacten, en stiekem ook een volle agenda in 2014.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?

Meadowlake! Wij spelen samen met deze fantastische band tijdens de instores in Flat Iron en Aftersonic. Lekker wegdromen, mooie sfeer, vette visuals en je kan ook heel goed bier met ze drinken in de kroeg!

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?
Groningen heeft de meest sfeervolle zalen en de meest toegewijde mensen! De bands zijn van hoge kwaliteit en er leeft veel ambitie onder muzikanten.