#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: Menhir

"Omdat er niks beters is dan doordrenkt van zweet, bier en ander vocht compleet kapot te gaan in een veel te kleine ruimte op steengoeie keiharde compromisloze stoner"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Menhir.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen 16 januari om 23.30 in De Walrus.

Wat voor muziek maken jullie?
We maken stonerrock gecombineerd met southern rock grooves, aangevuld met samples en hier en daar wat zang. We hebben twee bassisten in de band waardoor het allemaal nog zwaarder wordt.

Wat is de betekenis achter de bandnaam?
Menhir is zo'n grote steen die Obelix altijd op z'n rug droeg en waarmee hij Romeinen omver gooide.

Wat heeft 2013 de band gebracht?
We hebben support gedaan voor A.S.G. uit Amerika en The Grand Astoria uit Rusland. Ook speelden we op Grunnsonic 2013, Groningsch Peil 2013 en stonden we op de Hollandse Nieuwe Luisterpaal. Verder hebben we onze EP Uberlith II gereleased in de Subsonic en een videoclip, gemaakt door Frederik Noordhuis, uitgebracht.

Wat zijn de plannen voor 2014?
Onze plannen voor 2014 zijn om met de huidige bezetting van één drummer en twee bassisten een full-length op te nemen en uit te brengen op LP. Verder zijn we bezig met plannen voor een optreden in de Franse streek Armorica en hebben we een recept voor bier bedacht waar je heel dronken van wordt. Helaas is onze drummer daar laatst ingevallen en is hij nu non-stop dronken.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Omdat er niks beters is dan doordrenkt van zweet, bier en ander vocht compleet kapot te gaan in een veel te kleine ruimte op steengoeie keiharde compromisloze stoner.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Een flinke kater en natuurlijk het feit dat we alle programmeurs van rock-/metalpodia en -festivals onder de tafel gaan drinken, waarna ze niks anders kunnen doen dan ons boeken. Dus bij deze een oproep aan Ralph, Walter, Leon, Eric, Jasper en Paul.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Eisenhower natuurlijk, die jongens rocken de pan uit! Verder hebben zij de meest stoere bandbus van Nederland. Die bus zuipt wel een beetje maar dat hoort zo bij rock-'n-roll.

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?
Groningen heeft een zeer rijke muziekscene, denk bijvoorbeeld alleen al aan Dope D.O.D., Noisia en Town of Saints. Ook is er een zeer actieve underground scene met bands als Herder en Suffering Quota. Oh en vergeet Lucas en Gea niet.