#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: Meadowlake

"Er zijn nogal verschillende meningen over het genre van onze muziek. Zelf vinden we dat het een soort mix is tussen allerlei stijlen"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Richard Lahuis ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Meadowlake.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Op woensdag spelen we op de Energy Stage om 19.00 en om 0.00 in de Walrus. Op vrijdag spelen we rond 16.30 in De Jongens van Hemmes en op zaterdagavond in het Platformtheater. Daarnaast zijn we van plan nog wat spontane dingen te gaan doen; deze acties kondigen we binnenkort aan op onze Facebook-pagina.

Wat voor muziek maken jullie?
De meningen over het genre waarin onze muziek zou passen, zijn nogal verdeeld. Zelf vinden we dat het een soort mix is tussen allerlei stijlen: van indierock tot dromerige post-rock. Bij ons staat het liedje altijd voorop en dit kan dus in heel veel vormen worden gegoten. Verschillende mensen hebben over ons gezegd: "Denk aan bijvoorbeeld Beach House, Explosions in the Sky en een beetje Radiohead."

Wat is de betekenis achter de bandnaam?

De bandnaam komt van een liedje van Ryan Adams, namelijk Meadowlake Street van het album Cold Roses uit 2005. Dit was een van de favoriete songs van de zanger van de band. Ook was het de enige naam waarover de hele band het eens kon worden. We wilden geen zoetsappige betekenis, maar wel iets dat goed in het gehoor ligt en lekker bekt. Dat is volgens ons wel gelukt.

Wat heeft 2013 de band gebracht?
Het eerste jaar als band is erg goed verlopen. Meadowlakes eerste optreden was eind januari 2013. Niemand van ons had eerder in een band gezeten, dus we moesten nog veel leren. Ons doel was om zoveel mogelijk ervaring op te doen en daarin zijn we wel geslaagd. We hebben op heel veel plekken gespeeld. Onder andere op festivals, zoals FestivalderAa en Noorderzon. Ook speelden wij op podia als Vera en Simplon. Daarnaast hebben we een aantal nummers opgenomen op onze zolderkamertjes en hebben we een videoclip bij There’s A Fire Rising uitgebracht.

Wat zijn de plannen voor 2014?

Verder gaan met waar we mee bezig zijn. We willen goede liedjes schrijven en opnemen, een EP uitbrengen in eigen beheer en wij proberen onze vleugels uit te slaan naar andere plekken buiten het bekende Noorden.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
We geloven niet echt in een verkooppraatje. We houden van goede muziek en proberen dat zelf ook te maken. Als je daar ook van houdt, kom dan eens kijken en oordeel zelf.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
We hopen op bananensoesjes, maar een lekker glaasje versgeperste sinaasappelsap slaan we ook niet af. Daarnaast hopen we veel mensen kennis te laten maken met onze muziek.