#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: Jürgen Visser

"Echte singer-songwriter met liedjes over alle aspecten van het leven: van de liefde tot de dood, van mensen tot God"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Jürgen Visser.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Op donderdag 16 januari speel ik met band in Lola.

Wat voor muziek maak je?
Ik ben een echte singer-songwriter met liedjes over alle aspecten van het leven: van de liefde tot de dood, van mensen tot God. Mijn liedjes worden vaak omschreven als melancholisch. Je kunt er helemaal voor gaan zitten en wegdromen.

Wat heeft 2013 de band gebracht?
Afgelopen jaar was een fantastisch jaar voor mij. Ik denk dat je kunt zeggen dat 2013 het jaar was waarin het serieus werd. Zelf won ik afgelopen voorjaar de Singer-Songwriter Contest van Friesland Pop, en bracht ik mijn eerste EP Towards The Sun uit. In december stond ik met mijn band 'Jürgen en de Linkse Hobby's' in de finale van de Grote Prijs van Nederland en mochten we de publieksprijs mee naar huis nemen. Lang niet gek!

Wat zijn de plannen voor 2014?
Allereerst presenteer ik op 8 januari mijn EP officieel (om 20.00 in Boekhandel Riemer, red.). Daarnaast wordt komend jaar een jaar van experimenteren. Je kunt veel van me verwachten op lokale podia en hopelijk een aantal gezellige festivals, maar ook in de huiskamers van Nederland. Momenteel schrijf ik druk aan nieuw materiaal, waarvan op Grunnsonic alvast een voorproefje te horen zal zijn. Ook muzikaal gezien wil ik mijn horizon een beetje verbreden en meer invloeden van mijn favoriete voorbeelden Amos Lee, Johnny Cash en Mumford & Sons laten horen.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Op Grunnsonic sta ik niet alleen, maar met mijn fantastische bandleden op het podium. Dat staat garant voor een heerlijk optreden met veel muzikale diversiteit. Als je tussen alle pop/rock door even tot bezinning wilt komen, moet je zeker bij ons langskomen!

Wat hoop je dat Grunnsonic jullie zal brengen?

Op Grunnsonic gaan we een mooie avond neerzetten, en ik hoop daarmee weer nieuwe fans aan te spreken. Jürgen Visser is een naam die je in 2014 vaker gaat horen en Grunnsonic lijkt me een heel mooi startpunt!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Ik ben groot fan van Stuart Mavis, die niet alleen vette muziek maakt. maar live ook nog eens een heerlijke show weet neer te zetten. Ook hiphopper Mongoose staat op mijn favorietenlijstje. Dat is gewoon een hele toffe gast!

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?

De Groningse scene is lekker overzichtelijk en tegelijkertijd niet te klein. Vooral als beginnend artiest zijn er talloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en presenteren. Ik heb zelf bijvoorbeeld veel geleerd van initiatieven als Fifteen Minutes en Wishfulmusic. Aan de andere kant denk ik dat er nog veel meer te ontdekken valt als je wat dichter bij het vuur gaat zitten in de randstad. Maar dat zijn plannen voor de toekomst.