#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: J'lectroniq

"Men zegt dat als St. Germain en The XX een kind zouden krijgen, dan zou ik hun liefdesbaby zijn"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: J'lectroniq.

Waar en wanneer spelen jij/jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Tot nu zijn de volgende showcases bevestigd:
Woensdag 15 januari in de Subsonic om 00:30 u.
Vrijdag 17 januari in de Stardust rond 16:00 u.
Zaterdag 18 januari in de Jongens van Hemmes om 16:00 u.

Daarnaast zijn we, via Model Depose, nog bezig met showcases in de Flat Iron, plus eventueel nog een show op de donderdagavond via Chris Garrit’s FreeSonic.

Wat voor muziek maken jullie/jij?
Men zegt dat als St. Germain en The XX een kind zouden krijgen, dan zou ik hun liefdesbaby zijn. Daarnaast gaat het gerucht dat Burial mijn mentor was. Dat komt dus neer op beats, left field, ambient, alternative electronic.

Wat is de betekenis achter de bandnaam/act?
Illuminatie, High Power.

Wat heeft 2013 de band/act gebracht?
De Popronde tour. We hebben een EP uitgebracht in samenwerking met The Find Magazine. En money en bitches (hetzij in mindere mate).

Wat zijn de plannen voor 2014?
Hopelijk meer shows/festivals, ook in het buitenland. Money en bitches (hetzij in meerdere mate). Afrodisiac Recordings verder uitbreiden tot volwaardig multimediaal platform/label, en dus ook meer samenwerkingen.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Wat je kan verwachten is een live-set met als toevoeging een gitarist en een mondharmonicanist. Deze unieke samenstelling kun je alleen maar live treffen en is niet terug te horen op een plaat. Lijkt mij reden genoeg om te komen, plus hoe vaak wordt het onaantastbare tastbaar gemaakt?

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?

Met name boekingen voor (internationale) festivals, en eventueel leuke samenwerkingen en een distributiedeal. 

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Model Depose, omdat ze met een leuk concept aankwamen met betrekking tot showcases: ondernemerschap (in de breedste zin van het woord) is altijd een goede ‘look’. The Tightropes, hebben een groot ‘afbreekgehalte’ - ik moest ze noemen van mijn boeker/mondharmonicanist Chris Moorman. Mongoose, eindelijk een Groningsche rapper die de Grote Prijs won. Voor dance gerelateerde dingen hebben Van Rossum Elektrowerken wel geinige shows en ik ben benieuwd naar de Atari dingen van Xyce. In het algemeen ben ik/zijn wij makkelijk te porren om naar heel veel andere dingen te luisteren.

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?
Interessant aan het idee van Grunnsonic en met name de voorbereiding is dat je bands en acts naar elkaar toe ziet trekken. Ondanks de muzikale diversiteit kan iedereen toch van elkaar leren en dat is een mooi ding. Wat ik niet interessant vind, is het denken in hokjes. Er zijn bands/acts die daardoor zo beperkt zijn. Daarnaast hekel ik het ‘glazen plafond’ waar je hier nogal snel met je hoofd tegen aanloopt; er is veel diversiteit, maar er zijn te weinig die dat durven/weten te overbruggen om samen tot iets constructiefs te komen.