#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: Inge van Calkar

"Singer-songwriterachtige popmuziek verpakt in een in jasje van folkmuziek en stiekem sluipt er ook een beetje Americana doorheen"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Inge van Calkar.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen vrijdag 17 januari in café Buckshot om 21.30.

Wat voor muziek maken jullie?
We maken singer-songwriterachtige popmuziek verpakt in een in jasje van folkmuziek en stiekem sluipt er tegenwoordig ook een beetje Americana doorheen.

Wat is de betekenis achter de bandnaam?
Puur narcisme.

Wat heeft 2013 de band gebracht?
Optreden op eurosonic, het opnemen van mijn debuutalbum met mijn favourite producer Reyn Ouwehand, aftershow van Passenger in de Heineken Music hall. Meedoen aan het programma de beste singer-songwriter van Nederland. Veel optredens in Nederland en Duitsland, het vormen van de band in de huidige bezettin en meedoen aan de Popronde.

Wat zijn de plannen voor 2014?
Debuutalbum releasen en vette albumpresentatie geven (24 januari Vera). Tour in februari/maart/april door Nederland rond het album, videoclip maken met clipmaker Jaron de Paauw. Single releasen. Zoveel mogelijk spelen op festivals.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Zodat jullie allemaal ons nieuwe album kunnen kopen en wij stinkend rijk worden.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Een vriendin voor drummer Marcel Wolthof.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Ik ken ze niet allemaal, maar welke bands ik te gek vind zijn Meadowlake, View For A Day, The Tightropes en welke band je ook zeker moet gaan kijken is Dudettes! Stomtoevallig spelen die na ons :-).

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?
Ik heb het gevoel dat de kwaliteit en de diversiteit van bands in Groningen enorm toeneemt. Toen ik net in Groningen kwam wonen (Gód wat klinkt dat oud), was er voor mijn gevoel niet zoveel te doen en moest je als muzikant naar het Westen ofzo, nu hoeft dat absoluut niet meer.