#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: Dudettes

"Wij hopen dat het ons een extra zetje geeft naar het festivalseizoen"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Dudettes.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
16 Januari 18.00 Energy Stage (gratis toegang)
16 januari 19.30 PlatoSonic (gratis toegang)
17 Januari 23.00 Buckshot (gratis toegang)

Wat voor muziek maken jullie?
Poprock

Wat is de betekenis achter de bandnaam?
Dudettes = de vrouwelijke vorm van 'dude'.

Wat heeft 2013 de band gebracht?
Het afgelopen jaar hebben we veel gespeeld, erg genoten van het opnemen van de plaat, andere musici ontmoet, vrienden gemaakt, single 'Make it Loud' uitgebracht inclusief videoclip, een club tour gedaan als support van Skunk Anansie. Ook zijn we 3FM Serious Talent geweest, hebben we het album Subconscious op 18 oktober uitgebracht, een publishing deal met Sounds Like Publishing gesloten, op de Popronde gespeeld en afgesloten met Serious Request als toetje.

Wat zijn de plannen voor 2014?
Doorgaan met waar we mee bezig zijn: liedjes schrijven, singles uitbrengen en heel veel spelen in muziekcafé's, op festivals en in clubs en poppodia. Maar vooral genieten!

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Eurosonic/Grunnsonic is de kans om nieuwe muziek te ontdekken. Het kan leuk zijn om jezelf te verkopen door te zeggen waarom mensen moeten komen. Voor iedereen zal dit verschillend zijn, bijvoorbeeld omdat je zin hebt om te springen of juist rustig te luisteren, emotioneel wil zijn, of livemuziek prettig vindt, het festivalgevoel graag ervaart of omdat je altijd al nieuwsgierig was. Maar het leukste is dat mensen het zelf gaan ervaren, blijven plakken of weg lopen.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Wij hopen dat het ons een extra zetje geeft naar het festivalseizoen.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?

Mongoose willen we graag zien; we zijn erg nieuwsgierig naar de Grote Prijs-winnaar. Ooit hebben we hem eens gezien op New Attraction. Nu, jaren later, is hij zoveel gegroeid. Fijn stemgebruik, goede uitspraak en lekkere beats. Daarnaast is Posij een oud-klasgenoot van ons. We hebben hem nog nooit live gezien buiten de muren van school, maar zijn erg onder de indruk van zijn kunnen. Eurosonic/Grunnsonic is een perfecte kans om hem te checken!

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?
Doordat we veel door heel Nederland spelen, repeteren, lange dagen maken, onze sociale contacten onderhouden en daarnaast nog bijbaantjes hebben om wat brood op te plank te kunnen leggen, blijft er niet heel veel tijd over om de Groningse muziekscene te ontdekken. Maar wat niet is kan nog komen!