#ESNS14 In opmaat naar Grunnsonic met: Sprokkelhout

"Ik geloof dat Koster wel een tap heeft"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Sprokkelhout.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Wij spelen op vrijdag 17 januari in Cafe Koster om 22:15.

Wat voor muziek maken jullie?

Denk aan dEUS, Pixies, Radiohead, Modest Mouse, Explosions in the Sky en Built to Spill. Dat soort spul.

Wat is de betekenis achter de bandnaam?
Pittig goede vraag voor een band die Sprokkelhout heet. Eerlijk gezegd betekent het niet zoveel.

Wat heeft 2013 de band gebracht?
2013 was een mooi jaar. Het ging ineens allemaal rap omdat we met de Popgroningen Talent Award meededen. De tweede helft van het jaar waren we meer voor onszelf bezig. Beetje schaven aan onze nummers en nieuwe dingen maken. Daarnaast proberen we te verbreden en zijn we ook bezig geweest met ontwerp en dat soort dingen.

Wat zijn de plannen voor 2014?
Toffe dingen doen. Mooie festivals spelen en uitbreiden naar de rest van Nederland. Daarnaast wordt het ook echt tijd om met een album te komen. Dat is toch wel waar je uiteindelijk één van wilt maken. Je kan zoveel meer kwijt in een album dan in een EP'tje of één singeltje.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Ik geloof dat Koster wel een tap heeft.

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Een ingang bij wat grotere festivals en podia, zodat we ons dit jaar wat meer kunnen laten zien buiten Groningen.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Pfoe, datmoet je mij dus niet vragen. Ik houd het wel bij de vrijdagavond. Begin met Vincent Kenter, die met een loopstation en wat effecten zich flink red in zijn eentje. Dan naar de Sexton Creeps en daarna zorgen dat je naar The Black Cult gaat. Tegen 22:15 heb je zo’n dertig nummers van ze gehoord en moet je natuurlijk maken dat je naar Cafe Koster komt. Dan om elf uur naar de Tighropes, dat hoef ik niet uit te leggen en dan om half twaalf naar Avery Plains voor een beste demonstratie van flink wat Jaguars en Jazzmasters.

Wat maakt de Groningse muziekscene interessant of juist niet?
Ik heb het gevoel dat in de Groningse scene iedereen elkaar wel aardig vindt en dat er onderling ook veel gebeurt. Iedereen komt naar shows van andere bands en dan 's nachts sta je allemaal toch weer in de Warhol. Daarnaast is Groningen ook een stad waar de underground een beste geschiedenis heeft, en dat hoor je ook terug in de bands die hier vandaan komen. Toch denk ik dat er nog wel meer samengewerkt kan worden, niet alleen tussen muzikanten.