De Sluwe Vos vrijdagavond in de tweede editie van Selve De Sluwe Vos vrijdagavond in de tweede editie van Selve

Lokale talenten Bodemloos, Ferdinand Koelewijn en Wouter Beek maken line-up compleet

, Tekst: Laura Louwes

De Sluwe Vos vrijdagavond in de tweede editie van Selve

Lokale talenten Bodemloos, Ferdinand Koelewijn en Wouter Beek maken line-up compleet

Tekst: Laura Louwes ,

Zijn live-set werd door 3voor12 uitgeroepen tot de nummer één van Eurosonic Noorderslag. De Volkskrant noemde hem één van de popbeloftes van 2014. Het gaat hier om Robert Vosmeijer, beter bekend als De Sluwe Vos. Vanavond staat hij voor de tweede editie van Selve in de &ZO.

De Sluwe Vos staat erom bekend dat hij wars is van labels plakken en hokjesgeest. Weinig DJ's durven het aan - of komen er mee weg - om zich al vroeg in hun carrière te differentiëren. Vosmeijer flikt het moeiteloos. Hij heeft vele gezichten, die elkaar geenszins in de weg zitten. Het zijn juist die gezichten die zijn optredens de moeite waard maken.

Zo serveert hij voor de spotprijs van een maandkaart vier uur lang house in een goed gevulde Vera; vervolgens sluit hij spontaan een technoavond in Subsonic af, waarbij hij zonder scrupules een blik old school hiphopnummertjes opentrekt. Het dak gaat eraf. Een week later zet dezelfde man in het Amsterdamse Dhoem Dhaam Warehouse als zijn alter ego Kontra een gedurfde doch sterke live-set neer die meer neigt naar minimal techno – als je er dan toch een label op zou moeten plakken.
Kenmerkend voor zijn optredens is het immer enthousiaste publiek. De dansvloer bruist en blijft vol tot de laatste klanken, of dit nu house, techno of hiphop is.

Tijdens deze tweede editie zal hij voor het eerst b2b draaien met zijn vriendin Barbara Ford, resident-dj bij Selve. Lokale talenten Bodemloos, Ferdinand Koelewijn en Wouter Beek maken de line-up compleet.

Selve vindt op vrijdag 7 februari plaats in de &ZO, 22.00. Kaarten aan de deur: € 10,-

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen