VERA introduceert clubkaart VERA introduceert clubkaart

Tien gratis shows en geen maandkaarten meer nodig

, Tekst: Robin Eggens

VERA introduceert clubkaart

Tien gratis shows en geen maandkaarten meer nodig

Tekst: Robin Eggens ,

Sinds januari 2014 beschikt VERA over een clubkaart. Met deze clubkaart kun je in 2014 gratis naar tien shows (inmiddels nog maar acht, omdat de eerste twee shows al hebben plaatsgevonden) in VERA die worden geselecteerd door de programmeur. Daarnaast zitten in deze clubkaart alle maandkaarten voor 2014 en hoef je niet steeds weer een nieuwe maandkaart te kopen, omdat je deze “ergens hebt bewaard”.

3voor12 groningen spreekt met Arnoud Heikens van VERA over de nieuwe clubkaart en vraagt zich af wat de voordelen van deze kaart zijn.

Wat houdt de Vera clubkaart precies in?
“Vanaf 2014 hebben we de VERA clubkaart ingevoerd. Het hoofddoel is om trouwe bezoekers een voordeel te geven en om de drempel voor potentiële nieuwe bezoekers te verlagen. Zo creëren we een soort VERA-community (achterban / ambassadeurs) en hopen we daarmee het clubgevoel verder aan te wakkeren. Dit moet uiteindelijk leiden tot meer bezoekers bij de concerten wat voor zowel de bands als het publiek fijner is.”

Wat voor concerten worden er geselecteerd door programmeur Peter Weening?
“De concerten die worden geselecteerd zullen een doorsnede van het VERA-programma zijn, dus dat zal alle kanten opgaan. Uitverkochte shows komen uiteraard niet in aanmerking wegens de beperkte capaciteit.” De eerste twee shows waren TRAAMS in januari en Hanggai in februari.

Wat zijn de voordelen van deze clubkaart?
“Er zijn veel voordelen. Zo kan je gratis naar tien VERA-shows per jaar (ter waarde van ongeveer 100 euro), hoef je geen maandkaarten meer te kopen en krijg je 10% korting bij onze voorverkoopadressen (Plato, Elpee en De Jongens Van Hemmes). Verder hopen we tijdens het jaar andere voordelen en aanbiedingen te kunnen bieden. Als laatste ben je natuurlijk ‘part of the club’.”

Voor wie is de clubkaart bedoeld?
“De clubkaart is zowel voor trouwe bezoekers als nieuwsgierige nieuwe bezoekers, maar door de andere voordelen zoals de korting bij Plato, Elpee en De Jongens Van Hemmes is het ook voor bezoekers die veel muziek kopen. Ook is de clubkaart voor mensen die VERA een warm hart toedragen en ons hiermee sponsoren.”

Wordt de clubkaart (in deze vorm) ook in andere poppodia gebruikt?
“Poppodium Rotown in Rotterdam heeft een soortgelijke kaart. Er zijn andere podia (waaronder Doornroosje) die er nu over nadenken om een clubkaart in te gaan voeren.”

Wat zijn tot nu toe de reacties op de clubkaart?
“Tot nu toe wordt er zeer positief gereageerd op de clubkaart, zowel vanuit het publiek als de medewerkers. Het publiek vindt het inderdaad leuk om ‘part of the club’ te zijn, ze worden herkend en bij hun naam genoemd wanneer ze bij de kassa komen. De VERA-medewerkers (vooral kassa) vinden het leuk om deze leden te kennen. We hebben nu twee clubkaartshows gehad waarbij een derde van de jaarkaarthouders op kwam dagen (dit komt neer op zo’n 40 bezoekers per show). Dit is best wel veel, omdat er ook inderdaad mensen zijn die de kaart kopen ter sponsoring van VERA. Ze kunnen niet vaak naar VERA komen en zullen de clubkaartshows niet zien, maar vinden het fijn om de club te supporten.”


De VERA-clubkaart is verkrijgbaar via de website van VERA en kost 35 euro. Vanaf 1 juli zal de clubkaart waarschijnlijk voor een gereduceerd bedrag aangeboden worden.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen