Vera neemt Simplon over

Medekandidaat Subsonic geeft de strijd niet op

Tekst: Petra Huijgen ,

Poppodium Simplon wordt overgenomen door Vera. Dit meldt Dagblad van het Noorden. Het college van B en W besloot dat Vera het geld krijgt om de activiteiten voort te zetten. Subsonic was ook geïnteresseerd in de overname van het poppodium.

Na een paar maanden van onzekerheid kwam dinsdagavond eindelijk het antwoord op de vraag die Groningse popliefhebbers al maanden bezighield: wat gaat er gebeuren met Simplon? Door onder de vleugels van Vera, besloot het college van B en W. Vera krijgt subsidie om de huidige activiteiten van Simplon voort te zetten, en liet weten voorlopig niets aan de programmering te willen veranderen. Wat de gevolgen zijn voor het personeel, is nog onbekend.

De andere kandidaat voor overname is Subsonic, die zegt de strijd voor de overname nog niet op te willen geven. Subsonic wilde samen met andere partijen een nieuw soort podium opzetten in Simplon, in plaats van het huidige beleid voortzetten. Subsonic hoopt nog op steun van de gemeenteraad om dit besluit terug te draaien.