Simplon knalt een nieuwe periode in Simplon knalt een nieuwe periode in

Optreden Skrillex is voorlopig het laatste feestje van podium in de problemen

, Tekst: Matthijs Sorgdrager

Simplon knalt een nieuwe periode in

Optreden Skrillex is voorlopig het laatste feestje van podium in de problemen

Tekst: Matthijs Sorgdrager ,

De agenda van Simplon is leeg op één evenement na. De laatste boeking van het failliete poppodium is misschien wel de grootste ooit. EDM-held Skrillex speelt zaterdag 22 februari in Simplon. De Groningse helden van Noisia nodigden hem uit om op zijn tour ook Groningen aan te doen.

Een laatste opsteker voor Simplon dat nogal wat te kampen heeft gehad: Hubert Nauta, de directeur, vertrok en de stichting ging failliet. Dinsdag 4 februari lekte uit dat Vera de club overneemt. Aan Dagblad van het Noorden vertelde Robert Bangma (directeur van Vera en tegenwoordig ook van Simplon) al dat het de komende maanden waarschijnlijk rustig blijft aan het Boterdiep. 

Maar eerst een feestje.

Hoe populair Skrillex is, blijkt wel uit de snelheid waarmee de kaarten werden verkocht. Zes december om vier uur gingen de kaarten in de verkoop, een half uur later kon het podium twitteren dat de zeshonderd beschikbare kaarten uitverkocht waren.

Het optreden in Simplon is een cadeautje van de Amerikaanse artiest die stadions kan vullen met gillende meisjes. Dat de heren van Noisia goed contact lijken te onderhouden met Skrillex, zal hebben geholpen bij de boeking. De Groningers remixten twee nummers van Skrillex: Bug Hunt en Scary Monsters and Nice Sprites en brachten als I Am Legion (een zijproject samen met Foreign Beggars) eind vorig jaar nog een plaat uit op OWSLA, het label van de Amerikaan.

Een mazzeltje dus voor het Groningse publiek. De boeking kan nog net niet vergeleken worden met het optreden van de Stones in het Stadspark in 1999 maar is toch nait verkeerd.

Overigens is niet alleen het publiek blij met het feestje. Ook de curator die het faillissement afwikkelt zal in zijn handen knijpen. De opbrengst van de kaartjes zal naar de organisatoren gaan en niet naar Simplon, maar zeshonderd dorstige Skrillexfans zullen voor een mooie baromzet zorgen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen