Art Rocks slaat brug tussen muziek en beeldende kunst

Halve finale met live-optredens in Groninger Museum

Tekst: Jan-Martijn Huitema ,

In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen de eerste editie van Art Rocks. Een initiatief om een specifieke doelgroep aan te spreken: zij die van muziek houden maar zelden een museum bezoeken. Voor de nieuwe editie heeft Museum Boijmans Van Beuningen ook het Centraal Museum Utrecht én het Groninger Museum uitgenodigd om aan te sluiten.

Art Rocks is een muziekcompetitie waarbinnen muziek en beeldende kunst centraal staan. Voornamelijk jonge muzikanten laten zich inspireren door vooraf geselecteerde kunstobjecten en schrijven daar een nummer over. Het doel van Art Rocks is daarmee een brug te slaan tussen beeldende kunst en muziek: twee artistieke werelden die zelden gecombineerd worden maar een enorme inspiratiebron voor elkaar kunnen zijn.

De afgelopen weken stuurden maar liefst 165 solo-artiesten en bands een zelfgeschreven compositie in. Door een vakkundige jury en publieksstemmen zijn per museum de tien beste acts, variërend van rock tot klassiek en van hiphop tot house, gekozen. De uitverkoren artiesten zullen voor de halve finales van Art Rocks 2014 live in de musea optreden naast het door hen gekozen meesterwerk.

De halve finale in Groningen zal plaatsvinden op 7 december van 13:00 tot 16:00 uur. Het publiek kan op deze dag in het Groninger Museum luisteren naar live-optredens van MOBIUS, Lars Mulder, ECV, Saskia Schalekamp & Band, Red, Yellow and Blue, Sascha Elisah, To Twelve, Burning Skies, Smiley Virus en Mevrouw Tamara. Tevens kun je die dag stemmen op jouw favoriete artiest. Inzet: een plek in de landelijke Art Rocks 2014 finale tijdens Eurosonic Noorderslag!