WinterWelVaart heeft programma 2014 rond

Achtste editie sfeervol festival rondom muziek en kunst zet koers naar Groningen

Tekst: Jan van der Meulen Foto's: Bob de Vries en Harold Zijp ,

Het programma van de achtste editie van WinterWelVaart is compleet. Het jaarlijkse festival, dat plaatsvindt op en rondom een aantal historische charterschepen gelegen in het A-kwartier, zal dit jaar plaatsvinden op 19, 20 en 21 december en is gratis toegankelijk.

Nadat eerder bekend was geworden dat het festival ondanks financiële tegenslagen toch door zou gaan, is nu het programma volledig rond. Destijds werd ook bekend dat Reverse Cowgirls en HoppaH! een feestje komen geven en Marlene Bakker haar zangkunsten in dialect komt vertonen. Nu alle namen bekend zijn, is te zien dat de organisatoren op dit fundament van lokale acts hebben voortgebouwd.

Zo komt de typisch Groningse band De Kuip hun liedjes over de stad ten gehore brengen en is stadsdichter Joost Oomen met zijn groep Spandex van de partij. Ook voor aanstormend talent is plaats gemaakt: POPgroningen Talent Award-winnaar The Blind Roofers zullen zijn unieke folkrock sound ten gehore brengen. Daarnaast komt Sascha Elisah, ook finalist bij diezelfde POPgroningen Talent Awards, gewapend met haar gitaar en een keur aan prachtige countryliedjes naar het A-kwartier.

Voor de avontuurlijke luisteraar bieden experimentele acts Plan Kruutntoone en Kinetophone soelaas. Ten slotte zal electro-sixties groep Dodde aanwezig zijn voor een gezonde portie nostalgie.

Naast het muzikale aanbod zullen de schepen en het A-kwartier nog toneel bieden aan vele andere activiteiten. Er is een uitgebreid theaterprogramma met voorstellingen van onder andere Freya en Sarah Eshuijs, de VERhaler, Buro05 en Beno Hofman. Als klap op de vuurpijl opent het Noordelijk Scheepvaartmuseum haar deuren voor een speciale tentoonstelling over de Groningse tekenaar Cornelis Jetses, die begin 20e eeuw vele prachtige illustraties van de stad maakte.

WinterWelVaart vindt plaats van 19 tot en met 21 december aan de Hoge en Lage der A. de Kleine der A en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Bekijk het volledige programma op de website van het festival.