Puike Prijsvraag: Canto Ostinato

Klassiek meets modern in De Oosterpoort

Tekst: Charlotte Akerboom Foto's: Szilvi Toth ,

Canto Ostinato. Hoewel deze naam niet bij iedereen direct een belletje zal doen rinkelen, zullen de meesten van jullie toch wel eens (een deel van) dit klassieke muziekstuk hebben gehoord. In De Oosterpoort komen klassieke en moderne muziek samen op 17 december: het stuk Canto Ostinato van Simeon Ten Holt wordt dan uitgevoerd door een harpist, een geluidskunstenaar en een vj.

Sinds het stuk in de jaren zeventig werd geschreven, is het vele malen in vele variaties opgevoerd. De componist gaf ruimte tot diverse interpretaties en artiesten namen deze ruimte. Simeon ten Holt heeft het stuk oorspronkelijk voor vier piano’s geschreven. In deze uitvoering is er echter gekozen voor een harpiste. De hypnotiserende klanken van de compositie lenen zich uitermate goed om te combineren met elektronische klanken. De visuals zullen van het geheel een bedwelmende beleving maken.

Wil jij bij deze bijzondere beleving van klassiek meets modern aanwezig zijn? Dat kan! 3voor12 groningen geeft een keer twee kaarten weg. Beantwoord voor 15 december 12.00 uur de vraag:

Waarom zou jij graag naar dit concert gaan?

Stuur jouw reden naar prijsvraag@3voor12groningen.nl.Vermeld in de onderwerpregel: Puike Prijsvraag Canto Ostinato. De winnaar krijgt op 15 december bericht.