Animal Antics winnaar Stairway to Hedon

Band sleept juryprijs in de wacht

Tekst: Yorick Altena Foto's: Jan Lenting ,

Afgelopen zaterdag vond in Zwolle de finale van de bandcompetitie Stairway to Hedon plaats. De winnaar van de juryprijs is het Groningse kwartet Animal Antics. Hiermee heeft de band een plek in het voorprogramma van een nog nader te bepalen act in Hedon binnengesleept.

De competitie, die sinds 2010 jaarlijks plaats heeft in het Zwolse poppodium is bedoeld voor nieuwe, frisse en onbekende bands. In verschillende voorrondes die in het afgelopen najaar zijn gehouden, streden de bands om een ticket voor de finale waarin een jury- en publieksprijs te vergeven zijn. De vakjury bestaat uit artiesten, programmeurs en journalisten.

Animal Antics overtuigde de professionele jury door hun mengeling van 'funky freshness', Britpop en rock ten gehore te brengen. Hiermee liet de groep het powertrio Broken Benn, de garagerock van Magnetic Spacemen en de hardrock/heavymetalband Tarragona achter zich. De experimentele funkgroep From Solid Ground, die zich via een wildcard wist te plaatsen voor de finale, ging er vandoor met de publieksprijs.

2015 lijkt hiermee een veelbelovend jaar voor de band te worden. Naast het verdiende optreden in Hedon, staat Animal Antics namelijk op 16 januari in de Etage, als onderdeel van ESNS.