#ESNS15 In opmaat naar Grunnsonic met: The Rising Sun

"Als je van de zomer houdt en een avond om op te dansen dan moet je zeker naar The Rising Sun komen"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: The Rising Sun, Bob de Vries en Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Rising Sun.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Wij spelen vrijdag 16 januari in cafe Buckshot, van 22:30 - 23:15 uur.

Wat voor muziek maken jullie?
Wij maken reggae-rockmuziek, beter bekend als California reggae. De muziek ligt goed in het gehoor en is zowel dansbaar als energiek.

Hoe is The Rising Sun ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
The Rising Sun gaat nu z'n vierde jaar in en is destijds ontstaan op een muziekopleiding in Groningen: School voor Kunst en Multimedia. Met wat studenten besloten we deze band op te richten en na verloop van tijd, en toevoegingen van muzikanten, zijn we gekomen tot de hedendaagse The Rising Sun.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
De Amerikaanse band Soja heeft het ver geschopt in de scene. Internationale tours, uitverkochte mega-zalen en miljoenen fans. Dat zou fantastisch zijn. Eens op een dag hopen wij de 'Europese Soja' te zijn, maar tot die tijd is het flink aan de weg timmeren en nieuwe muziek brengen!

Wat heeft 2014 de band gebracht?
In 2014 is er veel voor ons gebeurd. We hebben de eerste plaat uitgebracht en veel opgetreden. Na een stampvolle Vera tijdens de release van onze EP Early Vibes hebben we op meerdere festivals gespeeld en zoveel mogelijk in onze thuisstad Groningen en omstreken gespeeld.

Wat zijn de plannen voor 2015?
Voor 2015 staan grote plannen klaar. Zo willen we een nieuwe EP uitbrengen met hierop de nieuwe sound. Early Vibes zegt het al, er zit meer in. Dat willen we laten horen op onze tweede plaat die in het najaar zal uitkomen. Tevens staan er verschillende singles en een videoclip gepland. Daarnaast zijn we druk bezig om een volle festivalagenda en een clubtour te realiseren.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
Als je van de zomer houdt en een avond om op te dansen dan moet je zeker naar The Rising Sun komen. We gaan er een geweldige show van maken met nieuw werk maar dezelfde vertrouwde, goede sfeer. Een avond waarop 'good vibes' hand in hand gaat met energie en muzikaliteit: Reggae-Rock!

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Wij zijn al een poos op zoek naar een serieus label of management. Daarom hebben we al flink wat personen uitgenodigd met wie we dit hopelijk waar gaan maken. Tevens hopen we dat nog meer mensen van onze muziek kunnen gaan genieten en ons leren kennen.

Wat is jullie favoriete podium, festival of plek in Groningen om te spelen en waarom?
Groningen is sowieso een stad met vele plekken die veel voor ons betekenen. Onder andere Vera en Simplon hebben een plekje in ons hart veroverd na mooie optredens, waaronder de release van de EP Early Vibes. Met de diverse cultuurevenementen zijn we hier nog lang niet uitgekeken en willen we graag zo veel mogelijk optreden!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
Animal Antics is een band die we tof vinden. Aardige gasten en lekker aan de weg timmerend. We hebben al vaker met ze opgetreden en hebben hier goede herinneringen aan overgehouden.