#ESNS15 In opmaat naar Grunnsonic met: The Blind Roofers

"Het Local Heroes podium was een erg mooie ervaring – spelen in de zon voor honderden Groningers"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Harold Zijp ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Blind Roofers.

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
Op donderdag de 15e spelen we eerst om 18:30 uur een akoestische set in de Black & Bloom. Daarna spelen we om 20:45 uur in de Walrus om vervolgens de dag af te sluiten in de Troubadour waar we om 23:45 uur starten. Op vrijdag de 16e spelen we nog een set op de Energy Stage om 19:00 uur.

Wat voor muziek maken jullie?
The Blind Roofers mixt invloeden uit de genres americana, classic rock en surf van de 60’s en 70’s en steekt dit in een fris en hedendaags jasje.

Hoe is The Blind Roofers ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
The Blind Roofers is min of meer per ongeluk ontstaan uit een jamsessie. Dat was ergens begin 2013. Toen we besloten mee te doen met de USVA Battle of the Bands 2013 en daar de publieksprijs wonnen, zijn we in een stroomversnelling geraakt die ons heeft gebracht waar we vandaag zijn: Eurosonic 2015.

Wie is jullie muzikale held en waarom?
De muziek van deze band vindt haar oorsprong in de melodieën en teksten van frontman Antonie Harms. Geïnspireerd door muzikanten als Neil Young, CCR en Bob Dylan begon hij al op jonge leeftijd met het schrijven van een eigen repertoire. Het enige dat nog ontbrak waren vier ambitieuze muzikanten met een voorliefde voor ‘oudere muziek’ en The Blind Roofers was geboren.

Wat heeft 2014 de band gebracht?
In april 2014 werd The Blind Roofers gekroond tot de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2014. Naast de eeuwige roem die met deze prijs gemoeid is, wonnen we onder andere een optreden op het Local Heroes podium bij het Bevrijdingsfestival, een coachingstaject van niemand minder dan Geert van der Velde (The Black Atlantic) en een plek op Eurosonic 2015.

Wat zijn de plannen voor 2015?
Begin 2015 releasen we onze eerste single. Daarnaast gaan we veel schrijven, veel opnemen en natuurlijk nog veel meer optreden.

Waarom moet iedereen naar jullie optreden komen?
De unieke, pakkende stem van onze frontman samen met energieke en enthousiaste performances, zorgen ervoor dat de muziek de luisteraar in no time meevoert in swingende grooves. Dansen is toegestaan!

Wat hopen jullie dat Grunnsonic jullie zal brengen?
Waar The Blind Roofers in 2014 vooral de harten van menig Groninger heeft gestolen, gaan we proberen in 2015 stukje bij beetje meer van Nederland te veroveren.

Wat is jullie favoriete podium, festival of plek in Groningen om te spelen en waarom?
We hebben inmiddels op heel wat podiums, kroegen en locaties in Groningen mogen spelen. Het Local Heroes podium was een erg mooie ervaring – spelen in de zon voor honderden Groningers. Ook het spelen op een boot op het festival Winterwelvaart zullen we niet snel vergeten.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
The Rising Sun, met wie wij in de finale van de POPgroningen Talent Award 2014 stonden, is een strakke band die altijd een feestje weet te maken met haar vrolijke reggae-rock waarop je niet stil kunt blijven staan.

En niet te vergeten: Moti op de hoek van de Vismarkt.