#ESNS15 In opmaat naar Grunnsonic met: Martyn Ell

"Nieuw zijn de twintig danseressen, leeuwen en vuurspuwers"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Jan Westerhof ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: Martyn Ell.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik speel op vrijdag 16 januari om 20:45 uur in café The Crown.

Wat voor muziek maak je?
Ik maak popmuziek met invloeden uit de folk, country en singer-songwriter-hoek.

Hoe is Martyn Ell ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
Martyn Ell is ontstaan toen mijn vader en moeder bedachten een derde kind te nemen. Maar ik is bezig sinds 2012.

Wie is je muzikale held en waarom?
Dan Tyminski! Die gast is echt ontzettend goed. De meesten kennen hem van Hey Brother van Avicii, maar hij heeft ook eigen werk met ontzettend goeie muzikanten om zich heen vanuit de Nashville-hoek.

Wat heeft 2014 je gebracht?
2014 is een ontzettend vet jaar geweest. Ik heb mijn EP begin dit jaar opgenomen. Deze is in oktober uitgekomen met de release-show in het concerthuis. Daarvoor heb ik een compleet nieuwe live-band gefixt. De single wordt gedraaid bij redelijk wat regionale zenders en we hebben bij 3FM en Radio538 gespeeld. En ik heb een management-deal getekend bij Muzink music consultancy.

Wat zijn de plannen voor 2015?
Een dikke show neerzetten tijdens Grunnsonic en de andere gigs tijdens Eurosonic. Bevrijdingsfestivaloptredens doen, veel spelen in het festivalseizoen en in het najaar meedoen aan de Popronde. Daarnaast moet de opvolger van mijn EP volgend jaar uitkomen.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Omdat we op Grunnsonic nieuwe liedjes gaan spelen en mijn band retestrak is! En ook nieuw zijn de twintig danseressen, leeuwen en vuurspuwers.

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Wat meer bekendheid natuurlijk, met name in het festivalseizoen meer optreden en we hopen indruk te maken op lui van de Popronde.

Wat is je favoriete podium, festival of plek in Groningen om te spelen en waarom?
Het Concerthuis, maar dat komt vooral omdat ik daar met de EP-release mijn vetste optreden ooit heb gedaan. Al het harde werk van twee jaar schrijven, mensen om je heen verzamelen en alles zelf opnemen, kwam daar allemaal bij elkaar. Het publiek was heel fijn en we speelden super tight.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Ik vind de liedjes van Stuart Mavis vet en daarnaast is het ook nog een goeie gast.