#ESNS15 In opmaat naar Grunnsonic met: MC Prophet

"Ik ben geen standaard rapper die rapt over vrouwen, drugs en het straatleven"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: André Eggens ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek, maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: MC Prophet.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik speel in de club Subsonic op woensdag 14 januari om 23:00 uur.

Wat voor muziek maak je?
De muziek die ik maak is hiphop, trap, rap en urban. Ik ben geen standaard rapper die rapt over vrouwen, drugs en het straatleven, wat in het algemeen door veel rappers wordt gedaan. Ik kan zeggen dat mijn muziek veel filosofische gedachten bevat en wil mensen inspireren door onderwerpen aan te snijden, waar normaal gesproken niet gauw over gepraat wordt. Real-deal.

Hoe is MC Prophet ontstaan en hoe lang bestaat de act al?
Ik ben begonnen met schrijven toen er bepaalde veranderingen plaatsvonden in mijn leven en dat is nu inmiddels ongeveer tien jaar geleden. Toen realiseerde ik me dat rap-muziek een grote invloed had op mijn jeugd; positief maar ook negatief. Ik liet mij inspireren door de meest negatieve hip-hop tracks op dat moment. Toen ik wat ouder werd, zag ik veel jeugd luisteren naar negatieve muziek en voelde me geroepen om daar een verandering in te brengen door positieve muziek te gaan maken.

Wie is je muzikale held en waarom?
Ik heb geen specifieke muzikale held, maar er zijn een aantal artiesten waar ik zeker door geïnspireerd ben. Onder andere artiesten als Bob Marley, Asap, Nyabinghi muziek, rage against the machine, Charles Bradley, Ace Hood, Etta James, en genres als jazz, reggae, hip-hop en meer. De muzikanten die mij inspireren brengen een realistische kijk op het leven.

Wat heeft 2014 je gebracht?
2014 was een leerzaam jaar met veel positieve ontwikkelingen in de muziek. Ik heb veel gespeeld en veel nieuwe mensen ontmoet.

Wat zijn de plannen voor 2015?
Ik wil een mixtape/ album uitbrengen. Veel samenwerken met andere artiesten en graag staan op bekende festivals en veel shows doen. Graag zou ik ook een eigen kledinglijn willen beginnen. Ook ben ik bezig met het maken van mijn eigen trap-beats.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Omdat ik de enige act ben in Nederland die doet wat ik doe. Je krijgt een show vol energie, opzwepende beats, harde lyrics en harde bass, en een komisch vleugje daarbij! Maar bovenal: lekker bouncen op de beats!

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Ik hoop meer inzicht in de muziekwereld te krijgen en een extra zetje in de juiste richting. Grunnsonic is een goed platform om in contact te komen met andere artiesten en podia.

Wat is je favoriete podium, festival of plek in Groningen om te spelen en waarom?
Ik heb geen favoriete podium maar ik vind het tof om op het bevrijdingsfestival te staan.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Mulu en Mongoose. Ik ken Mulu nu ongeveer tien jaar en heb respect voor zijn werk. Mongoose is gewoon een beest in rappen. Ik ken ze persoonlijk en als ze op het podium staan is het één groot feest!