#ESNS15: Line-up Grunnsonic

Een scala aan genres van lokale artiesten

Tekst: Esmée Koeleman Foto's: Bob de Vries, Harold Zijp en André Eggens ,

Van 14 tot en met 17 januari vindt weer het jaarlijkse Eurosonic Noorderslag plaats, met daarbij op woensdag, donderdag en vrijdag de alternatieve showcase Grunnsonic. Er was al een enorme waslijst aan namen voor Eurosonic Noorderslag maar de complete line-up voor Grunnsonic is nu ook bekendgemaakt. In aanloop naar het festival zal 3voor12 groningen alle artiesten van deze line-up voorstellen. Hier is alvast een voorproefje.

Een samenwerking tussen ESNS en POPgroningen heeft acht jaar geleden het initiatief Grunnsonic opgeleverd. Grunnsonic werd toen gezien als een opstap voor Eurosonic Nooderslag voor nieuw Gronings talent, maar is tegenwoordig hét evenement om de levendige muzikale scene in Groningen onder ogen te brengen. Grunnsonic vindt plaats op vijf verschillende locaties, met een line-up van meer dan dertig (!) acts die variëren van singer-songwriters tot DJ’s, en van hiphop tot indierock. En: alle optredens zijn helemaal gratis en voor iedereen toegankelijk.

Bekende namen

Onder de line-up vallen onder andere bands die het afgelopen jaar behoorlijk succesvol zijn geweest. Zo staan POPgroningen Talent Award-finalist The Rising Sun en -winnaar The Blind Roofers eind januari op een van de podia van Grunnsonic. Ook het indietronische duo Fenn, finalist van de Grote Prijs van Nederland, is aan het affiche toegevoegd. Singer-songwriter I Took Your Name en een band als Stuart Mavis hadden het de afgelopen twee maanden erg druk met alle optredens tijdens de Popronde en staan ook allebeide op Grunnsonic.

Nieuwe namen

Waar Sprokkelhout, Mulu en Meadowlake nog een keer terug komen, is er ook plaats gemaakt voor nieuwe namen, waaronder de 22-jarige singer-songwriter Martyn Ell. Met zijn onlangs uitgebrachte eerste EP op zak is hij nog upcoming maar zeker een talentvolle artiest. Verder staat ook de ‘stoerdere versie van Acda en de Munnik’ (3FM) The Given Horse met hun akoestische pop/rock liedjes op het programma. En zelfs voor een potje dubsteppen kun je terecht tijdens Grunnsonic met onder andere het dj-duo Ordure.

Alle namen op een rijtje

Abbeye, Ambivalenz, Animal Antics, DJ Irie, Edo de Vlieger & Eva Waterbolk, Fake O's, Fenn, Harm's Fork, Harry van Lier, Hoist the Colours, I Took Your Name, Jasper Staal, Joëlle Smidt, Martyn Ell, MC Prophet, Meadowlake, Model Depose, Mulu, North to the Night, Oes, Ordure, Rum & Skunk, Santa Fé, Sascha Elisah, Sporadisch, Sprokkelhout, Stuart Mavis, The Blind Roofers, The Given Horse, The Rising Sun, Uhgah? Wugah!, View for a Day, Vikings in Tibet, Vincent Kenter en White Shep.

De komende tijd zal 3voor12 groningen zoveel mogelijk bands die op Grunnsonic spelen, interviewen. Houd de site dus in de gaten, dan weet je in januari precies waar je naartoe moet!