Silent Heroes voor Serious Request

Stille disco voor een stille ramp

Tekst: Femke van Arendonk Foto's: Marten de Leeuw ,

Het einde van het jaar is bijna in zicht, maar niet voordat we traditiegetrouw de week voor Kerst de stille ramp van Serious Request massaal steunen. Ook in Groningen wordt er weer meegedaan om geld in te zamelen. De Hanzehogeschool organiseert samen met het Groninger Museum een silent disco.

Eerste editie

"Het geld wordt in de week na het evenement naar Haarlem gebracht, naar het Glazen Huis", aldus Rutger Jonkeren. Rutger zit op de Hanzehogeschool en samen met klasgenoten van de minor Eventmanagement organiseren zij de Silent Heroes disco. "Dit is voor het eerst dat het georganiseerd wordt", vertelt hij. Een silent disco houdt in dat iedereen met een koptelefoon op aan het dansen is. De muziek hoor je niet in de ruimte, maar ieder hoort het voor zichzelf. Het Groninger Museum organiseert daarnaast nog een veiling voor het goede doel.

Hands off our girls!

De opbrengst van het feest gaat naar de actie van 3FM Serious Request ‘Hands off our girls!’. Meisjes en vrouwen in conflictgebieden zijn vaak slachtoffer van seksueel geweld, 3FM wil aandacht voor deze stille ramp.

Word een held

Volgens Rutger wordt het een uniek feest op een unieke locatie, namelijk het Groninger Museum. "De bezoeker kan de hele avond feesten en alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Kom verkleed als jouw persoonlijke held en wees zelf een held door een bijdrage te leveren aan Serious Request." Er zijn nog kaarten, dus kom en steun alle meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld!

De silent disco wordt gehouden op vrijdag 19 december in het Groninger Museum van 21:00 – 01:00. Kaartverkoop via ticketshop Groninger Museum en aan de kassa: €7,50,- voorverkoop, €10,- aan de deur.