Sexton Creeps is er bijna Sexton Creeps is er bijna

Groningse band haalt geld op via crowdfunding

, Tekst: Matthijs Sorgdrager

Sexton Creeps is er bijna

Groningse band haalt geld op via crowdfunding

Tekst: Matthijs Sorgdrager ,

De Groningse band Sexton Creeps heeft via de website www.voordekunst.nl bijna zijn nieuwe album bij elkaar gespaard. Voor tien euro mogen donateurs een vakje van drie vierkante centimeter naar eigen inzicht opvullen. Wie met zijn of haar gezicht op de nieuwe plaat wil moet snel zijn. De band zit namelijk al op negentig procent van het streefbedrag.

Het project staat al sinds 19 juli op voordekunst.nl, maar tijdens de afgelopen twee weken is er twee keer zoveel geld opgehaald als in de periode daarvoor. Frontman Jan Harry Rus is blij: "Het schiet aardig op, de laatste paar weken." Rus wijt deze groei aan de oproepen van de band aan hun fans via Facebook en e-mail.

Met het binnengehaalde geld gaat Sexton Creeps zijn nieuwe plaat opnemen en uitbrengen. Fans hoeven zich geen zorgen te maken. Als de band het streefbedrag van 2200 euro niet bij elkaar harkt, leggen de leden het resterende bedrag zelf bij. Rus: "Maar het is natuurlijk wel zo leuk als zoveel mogelijk mensen een vakje op de plaat invullen."

De band verkoopt niet alleen ruimte op de platenhoes. Behalve de muziek mogen de fans zo ongeveer alles aan het album bepalen. Zo mag je voor vierhonderd euro de titel van het album uitkiezen. "Het zou leuk zijn als de plaat Doesberg Autoverhuur gaat heten," zegt Rus. Vooralsnog lijken vooral de kleinere donaties waarmee donateurs een plekje op de hoes kunnen kopen erg in trek. Rus: "We krijgen opvallend veel plaatjes van katten binnen."

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen