Veel artiesten met debuutplaat op zesde editie PlatoPlanet Veel artiesten met debuutplaat op zesde editie PlatoPlanet

Wederom mooie mix van nationaal en lokaal, in diverse genres

, Tekst: Tsjomme Dijkstra

Veel artiesten met debuutplaat op zesde editie PlatoPlanet

Wederom mooie mix van nationaal en lokaal, in diverse genres

Tekst: Tsjomme Dijkstra ,

Op zondag 22 september organiseert Plato/Concerto in samenwerking met De Oosterpoort de zesde editie van PlatoPlanet. Met wederom een breed programma van landelijke en lokale topacts wordt dat een dag waarop veel nieuwe muziek van eigen bodem te horen zal zijn. Kaartjes voor PlatoPlanet zijn verkrijgbaar bij Concerto en alle Plato-vestigingen, bij De Oosterpoort en bij de Coffee Company in Groningen, voor 5 euro. Bij aankoop van een lp of cd bij Plato kun je een kaartje gratis krijgen.

PlatoPlanet begint zondagmiddag om 14.30 uur en duurt tot 's avonds 22.30 uur. In dat tijdsbestek is er weer veel te doen in De Oosterpoort. Naast de optredens zijn er diverse stalletjes met cd’s en lp’s en er zal ergens op de dag weer een popquiz gehouden worden. Wat de muziek betreft doen wij hier een greep uit het aanbod.

Erg bijzonder is in ieder geval het optreden van De Staat op PlatoPlanet. De rockgroep rond Torre Florim brengt deze week zijn derde album uit: I_Con. In de akoestische set die de groep op PlatoPlanet zal spelen, zal een flink aantal songs van de nieuwe plaat voorbij komen. Wie de plaat koopt, kan hem door de band laten signeren. Een act die misschien wel een beetje bij De Staat in de buurt komt is de ‘alternatieve rock’-band Soul Sister Dance Revolution uit Den Haag, die in het voorjaar indruk maakte in De Wereld Draait Door. Met zijn dit jaar verschenen debuutplaat, en zijn flitsende bandnaam, weet ook deze groep vooralsnog de aandacht van muziekliefhebbers goed te vinden.

Vrolijke liedjes op PlatoPlanet komen onder anderen van Tessa Rose Jackson en Orlando. Jackson bracht begin dit jaar haar debuutalbum Songs From The Sandbox uit, een plaat vol lichtvoetige folkliedjes waarvan er verschillende al succesvol te horen waren in een commercial of op de radio. Orlando was iets eerder met het uitbrengen van zijn eerste album (The Early Warning Company), hoewel dat maar een maand scheelde. Orlando geldt officieel als collectief, maar ook in die groep is het een Tessa die de koers uitzet. Tessa Douwstra is Orlando's zangeres en liedjesschrijfster en het is vaak een verrassing hoeveel muzikanten ze met zich mee brengt bij een optreden.

Voor de bezoekers met een verfijnde smaak: begin dit jaar stond Jacco Gardner volop in de schijnwerpers bij de lancering van zijn album Cabinet of Curiosities, een plaat vol prachtige psychedelische muziek die doet denken aan de muziek van de vroege Pink Floyd. Onlangs bracht ook de groep Earth Mk. II een mooi Nederlands psychedelica-album uit, dat werd geproduceerd door Jacco Gardner. Music For Mammals verscheen op 23 augustus en laat een nog wat minder gepolijst psychedelicageluid horen dan Cabinet of Curiosities.

En dan is er jazzy-hiphop te vinden, die komt van de jonge lieden van The Cool Quest. Deze formatie won in het noorden van het land al diverse prijzen en maakt er live altijd een feest van. Kortom: deze groep is helemaal op zijn plek op een Gronings muziekfeest. Dat laatste geldt voor het Fins/Groningse duo Town of Saints en de band Avery Plains ook, omdat ze in Groningen een thuiswedstrijd spelen. Town of Saints tourde al diverse keren door Europa en maakt indiefolk die zowel live als op plaat zijn uitwerking heeft op de luisteraar.

Het volledige programma:
15:00 – 15:30 The Maureens
15:30 – 16:00 Qeaux Qeaux Joans
16:00 – 16:30 Avery Plains
16:30 – 17:00 Tessa Rose Jackson
17:00 – 17:30 Town of Saints
17:30 – 18:00 When We Are Wild*
18:30 – 19:00 De Staat
19:00 – 19:30 Orlando
19:30 – 20:00 Soul Sister Dance Revolution
20:00 – 20:30 Eartk Mk. II
20:30 – 21:00 Taymir
21:00 – 22:00 Automatic Sam
22:00 – 22.30 The Cool Quest

*Popquiz van 18.00 en 18.30 uur.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen