Town Of Saints uitgeroepen tot 3FM Serious Talent Town Of Saints uitgeroepen tot 3FM Serious Talent

Matthijs van Nieuwkerk verrast bandleden tijdens De Minuut in De Wereld Draait Door

, Tekst: Saskia Evers

Town Of Saints uitgeroepen tot 3FM Serious Talent

Matthijs van Nieuwkerk verrast bandleden tijdens De Minuut in De Wereld Draait Door

Tekst: Saskia Evers ,

Vrijdag 4 oktober kwam het langverwachte debuutalbum Something To Fight With uit. Nog voordat deze in de schappen lag, werd Town Of Saints echter al benoemd tot Hollandse Nieuwe Van De Maand. Maandag 7 oktober stond het gezelschap een minuut lang in de schijnwerpers bij De Wereld Draait Door. Alsof dat niet genoeg is, maakte Matthijs van Nieuwkerk ook nog eens bekend dat de Gronings/Finse band is uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Als het tijd is voor de befaamde minuut, vertelt De Wereld Draait Door-presentator aan een nietsvermoedende Harmen Ridderbos: "Ik heb goed nieuws voor je. Tenminste, ik hoop dat jullie het goed nieuws vinden. Jullie zijn Serious Talent geworden bij 3FM."

De band lijkt positief overrompeld door dit goede nieuws. "Oh serieus? Oh dat is te gek! Wat tof zeg!" reageert frontman Ridderbos stralend. Van Nieuwkerk vervolgt deze bekendmaking door te vertellen wat het betekent om 3FM Serious Talent te zijn: "Jullie weten het misschien nog beter dan ik. Maar dat betekent dat je wordt geadopteerd, je wordt veel gedraaid, ze omarmen jullie gedurende een paar maanden." "Dat is fantastisch man!" aldus Ridderbos.

Fantastisch nieuws is het zeker. Bands die zich in het verleden Serious Talent mochten noemen, werden niet alleen extra veel op 3FM gedraaid, maar kregen ook de kans om op festivals als Zwarte Cross, Noorderslag en 3FM Serious Request te spelen. Enkele namen die Town Of Saints voorgingen zijn Destine, Giovanca, Miss Montreal, Go Back To The Zoo en natuurlijk Audio Adam.

Na de bekendmaking speelt Town Of Saints single Carousel. Of een stukje ervan, want ook Town Of Saints krijgt slechts één minuut. Overigens heeft de band voor deze minuut versterking uit Groningen meegenomen: gastmuzikant Teake Damstra van Mr. Richard.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen