Crowbar krijgt boetes wegens geluidsoverlast Crowbar krijgt boetes wegens geluidsoverlast

Sluiting dreigt voor lokale rock-'n-roll-pub

, Tekst: Saskia Evers

Crowbar krijgt boetes wegens geluidsoverlast

Sluiting dreigt voor lokale rock-'n-roll-pub

Tekst: Saskia Evers ,

De Crowbar, waar al ruim vijf jaar regelmatig live-optredens plaatsvinden, ontving op 7 oktober een boete van €1250,- wegens geluidsoverlast. Alsof dit bedrag al niet hoog genoeg was, kwam er nog eens een tweede boete van €1250,- bovenop. Dit zijn zulke hoge bedragen dat er sluiting boven het hoofd van de kroeg hangt.

Volgens de facebookpagina van de Crowbar komt de eerste boete door een klacht over geluidsoverlast. Het 'lawaai' zou te horen zijn geweest tijdens een semi-akoestisch optreden van The Dinosaur Truckers, die rond - het relatief schappelijke tijdstip - half negen optraden. De klacht leidde tot een eerste boete van €1250,-, maar al gauw werd bekend dat dit bedrag zou oplopen door een tweede boete.

Het uiteindelijke bedrag van €2500,- is veel te hoog voor het café dat de optredens zonder subsidies van de gemeente bekostigt. Er bestaat nu zelfs een kans dat de Crowbar uit noodzaak moet sluiten. De rock-'n-roll-pub gaat in bezwaar.

Om een derde boete te voorkomen, annuleerde de kroeg voor de zekerheid het optreden van de Visitors tijdens de Popronde in Groningen op 10 oktober. En dat terwijl de Crowbar al vijf jaar een vaste Popronde-locatie is.

Op 25 oktober vindt er een benefietavond plaats waar Harlan T. Bobo, The Black Cult en Green Hornet op zullen treden. De opbrengst van deze avond gaat volledig naar de Crowbar. Daarnaast is er in de hoop dat de gemeente de boetes wil terugtrekken of kwijtschelden vanuit Groot-Brittannië een petitie gestart. Deze kun je hier tekenen. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen