We Fall Slowly doet alles behalve vallen We Fall Slowly doet alles behalve vallen

Indie-core met het hart op de tong

, Tekst: Robin Eggens Foto's: Jan Westerhof

We Fall Slowly doet alles behalve vallen

Indie-core met het hart op de tong

Tekst: Robin Eggens Foto's: Jan Westerhof ,

Studenten van de studie Media en Entertainment aan de Stenden Hogeschool kregen de opdracht een concert te organiseren. Binnen twee maanden moest alles geregeld zijn. Het resultaat: We Fall Slowly, winnaars van de Drentse Popprijs, in Jazzcafé de Spieghel. 3voor12 groningen was hierbij en sprak de bandleden.

We Fall Slowly bestaat uit Boye Emmaneel (zang), Maarten Righarts (gitaar), Gerwin Vrieling (gitaar), Anton Oortmann (basgitaar) en Jan Schippers (drums). Tijdens een aantal jamsessies vorig jaar oktober was er een vonk tussen de bandleden en besloten ze samen muziek te gaan schrijven. Ondertussen heeft de band uit Emmen de Drentse Popprijs 2013 gewonnen en stonden de mannen op het Bevrijdingsfestival in Drenthe.

De vijfkoppige band maakt ‘indie-core met het hart op de tong’.
Boye: “Ja, we omschrijven het als indie-core, maar er zitten veel verschillende stijlen in. We zijn allemaal geïnspireerd door jaren negentig muziek, maar ook muziek die daarna kwam zoals alternative, hardcore en indie. Het is indie-core doordat het net een stapje verder gaat dan indie-rock.”

Wat kenmerkt jullie muziek?
Maarten: “We houden van veel dynamiek in de muziek en dat hoor je niet altijd meer in de hedendaagse muziek. Eerder werd dit wel veel gebruikt, namelijk de jaren negentig. Verder gaat het om het gevoel dat we proberen over te brengen op het publiek.”

Waar komt de naam We Fall Slowly vandaan?
Maarten: “Ik had de film Once gezien met muziek van Glen Hansard. Het is akoestische muziek, maar de muziek heeft een mooie sfeer en geeft een mooi gevoel. Tussen die muziek zit het nummer Falling Slowly. Toen kwam Anton ermee dat we als groep We Fall Slowly kunnen heten. Het gaat ons vooral om het gevoel. We maken wel hele andere muziek, maar het heeft dezelfde intentie.”

Zijn jullie van plan om een full-length album uit te brengen?
Anton: “Nee, op dit moment niet. Op 1 november komt onze eerste single uit en we gaan deze maand de studio in om een tweede single op te nemen. Een full-length album zien wij nog niet zitten, op dit moment willen we graag EP’s en singles uitbrengen.”

Wat zijn de plannen voor het komende jaar?
Maarten: “In ieder geval zoveel mogelijk spelen. Voor november lukt dat zeker en hopelijk kunnen we dat de rest van het jaar doorzetten. Daarnaast hopen we te spelen in de grotere poppodia en dat we een support kunnen doen van een band. Misschien een support bij een band in Vera?”

Op 1 november presenteert de band zijn eerste single in café Groothuis te Emmen. Wie niet helemaal naar Emmen wil reizen: op 28 november keert de band terug naar Groningen voor Simplon UP.
 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen