Akoestische avond met singer-songwriter Josh Ritter in Stadsschouwburg Akoestische avond met singer-songwriter Josh Ritter in Stadsschouwburg

Persoonlijke emotioneel geladen verhalen gegoten in gevoelige luisterliedjes

, Tekst: Saskia Evers

Akoestische avond met singer-songwriter Josh Ritter in Stadsschouwburg

Persoonlijke emotioneel geladen verhalen gegoten in gevoelige luisterliedjes

Tekst: Saskia Evers ,

De Amerikaanse singer-songwriter Josh Ritter staat garant voor gevoelige emotioneel geladen luisterliedjes. De pure americana die de zanger voortbrengt, is gevuld met openhartige en persoonlijke verhalen die vergezeld gaan van eveneens gevoelige melodieën. In maart 2013 kwam het zevende studio-album, The Beast On Its Tracks, uit. Zondag 3 november trakteert Josh Ritter Groningen op persoonlijke verhalen in de Stadsschouwburg.

Op 21-jarige leeftijd werd Josh Ritter ontdekt door niemand minder dan Glen Hansard (The Frames, The Swell Season). Hansard nodigde de singer-songwriter uit om met hem terug te reizen naar Ierland. Hier bleek zijn debuutalbum vooral op open-mic-avonden goed te verkopen. Door te openen voor The Frames kreeg Ritter steeds meer bekendheid en vergaarde uiteindelijk een headlinerstatus. Ondertussen heeft de zanger zeven studio-albums, vier live-albums en een roman op zijn naam staan.

De uit Idaho afkomstige singer-songwriter staat vooral bekend om zijn talent voor gevoelige, emotioneel geladen en soms zelfs wat melancholische liedjes. Niet zo gek als je je bedenkt dat Leonard Cohen en Bob Dylan grote inspiratiebronnen zijn. Een echte verhalenverteller dus. Ook The Beast On Its Tracks, het dit jaar uitgebrachte studio-album, is hiervan een goed voorbeeld. Geheel openhartig vertelt Ritter persoonlijke verhalen over zijn scheiding van collega-muzikant Dawn Landes en over het vinden van een nieuwe liefde.

Josh Ritter staat op 3 november in de Stadsschouwburg.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen