Huize Maas geen concertlocatie tijdens Eurosonic Noorderslag 2014 Huize Maas geen concertlocatie tijdens Eurosonic Noorderslag 2014

Herstel na brand neemt meer tijd in beslag dan verwacht

, Tekst: Saskia Evers

Huize Maas geen concertlocatie tijdens Eurosonic Noorderslag 2014

Herstel na brand neemt meer tijd in beslag dan verwacht

Tekst: Saskia Evers ,

De brand die op 11 september in Huize Maas woedde, blijkt meer schade te hebben aangericht dan aanvankelijk werd gedacht. De schade in de Grote Zaal blijkt zelfs dusdanig groot dat de herstelwerkzaamheden langer duren dan verwacht. Er zullen daarom tijdens Eurosonic Noorderslag in 2014 geen optredens plaatsvinden in Huize Maas.

Het pand aan de Vismarkt is sinds 1925 een begrip in Groningen en fungeert al zo'n twintig jaar als vaste locatie voor Eurosonic Noorderslag. De brand, die in september een bruiloftsfeest verstoorde, woedde hoofdzakelijk achterin het gebouw en richtte de meeste schade aan in de Grote Zaal.

Aanvankelijk hoopte Huize Maas de schade voor Eurosonic Noorderslag te herstellen. De organisatie van het festival kondigde eerder vandaag op de website aan dat het herstel toch meer tijd in beslag gaat nemen. Binnenkort maakt de organisatie een alternatieve concertlocatie in de Groningse binnenstad bekend.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen