Ludieke afscheidsherdenking voor Simplon Ludieke afscheidsherdenking voor Simplon

Brainstormsessie in Studio Plakband voor concreet plan

, Tekst: Robin Eggens Foto's: Bob de Vries

Ludieke afscheidsherdenking voor Simplon

Brainstormsessie in Studio Plakband voor concreet plan

Tekst: Robin Eggens Foto's: Bob de Vries ,

Studio Plakband kwam afgelopen week met het plan een campagne op te zetten. Ze ontwierpen de poster met daarop “NEIN! Wij willen niet zonder Simplon”. Gisteravond werd er een brainstormsessie gehouden om op maandag 25 november een ludieke afscheidsherdenking voor Simplon te organiseren.

Brainstormen

De sessie begint met het uitleggen wat het concept van Studio Plakband is. Het concept houdt in dat er komende maandag bloemen worden gelegd door mensen die Simplon een warm hart toedragen en het poppodium niet willen missen. Het uiteindelijke doel is om een bloemenzee te creëren.

Op de brainstormsessie zijn ruim 40 mensen afgekomen. De groep bestaan voornamelijk uit medewerkers en bezoekers van Simplon. In groepjes van zes mensen wordt er gebrainstormd hoe dit concept verder vorm kan worden gegeven. Bij de bespreking van de ideeën komen er verschillende manieren voorbij om het duidelijk vorm te geven. Ideeën als een muziekparade door de stad zijn niet realistisch door tijdgebrek.

Actieplan

Uiteindelijk is er een concreet plan gemaakt voor komende maandag. Mensen kunnen bloemen en andere herinneringen bij het pand van Simplon neerleggen. Daarnaast komt er een groot scherm waarop tweets over het faillissement van Simplon worden geprojecteerd.

Studio Plakband nodigt iedereen, die Simplon een warm hart toedraagt, uit om op maandagavond om 19:00 uur bloemen, cassettebandjes, cd’s, platen, foto’s, oude gitaren, posters of andere herinneringen te komen leggen bij Simplon aan het Boterdiep 69 te Groningen. Dit om de gemeente Groningen (en de rest van Nederland) te laten zien dat Groningen niet zonder Simplon wil.

Nauta: "Er zijn hier alleen maar verliezers en de grootste is de stad Groningen"

Aan het einde van de sessie kreeg Hubert Nauta, oud-directeur van Simplon, het woord en zei het volgende: “Er zijn hier alleen maar verliezers en de grootste is de stad Groningen. En het is nu aan de stad Groningen om op te komen en te zeggen: Dit pikken wij niet! Je moet niet op deze manier met cultuur omgaan, niet op deze manier met talentontwikkeling omgaan en niet op deze manier met mensen omgaan.”

Vanavond, 23 november, is Studio Plakband vanaf 20:00 geopend om verder te werken aan de afscheidsherdenking.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen