Muzikantendag on Tour in Simplon: win vrijkaarten

Alles wat een muzikant moet weten voor een succesvolle carrière

Tekst: Daan van Boxtel ,

Wil je jouw demo aan een professional laten horen, je netwerk uitbreiden of gewoon informatie over wat het muzikantenbestaan precies inhoudt? De Muzikantendag is de kans om dit alles in een keer te doen. Deze dag kun je als muzikant oog in oog komen te staan met producers, andere muzikanten en muziekexperts. Op zaterdag 25 mei komt het evenement naar Groningen.

Je hebt de mogelijkheid om je demo in te leveren en eerlijke feedback te krijgen over de kwaliteit van jouw productie. Als artiest heb je te maken met niet alleen de artistieke, maar ook de zakelijke tak van het muzikantenbestaan. Hoe het zit het bijvoorbeeld met contracten of rechten die je hebt als muzikant? Tijdens de Muzikantendag krijg je uitleg en handige tips. Het mooiste is misschien nog wel dat je in contact komt met professionals uit de muziekindustrie. Het zal je maar gebeuren dat je demo opvalt en je een uitnodiging krijgt om ergens op te treden.

Het volledige programma is nog niet bekend, maar een aantal sprekers staat al vast. Steve L. Cooper is producer, studio engineer en label manager. Tijdens zijn lange loopbaan heeft hij samengewerkt met onder andere Mariah Carey, Brian Eno, Muse en Oasis. Cooper vertelt in een masterclass over het reilen en zeilen in de grote studio's en het werk van de labelbazen en producers. Verder komt Reyn Ouwehand praten over het produceren van muziek. Als producer was hij verbonden aan onder meer Wende Snijders, Ellen ten Damme en Alain Clark. Singer-songwriter Tim Knol staat op het programma om een workshop te geven. Met twee succesvolle albums achter zijn naam, is hij degene die alles kan vertellen over het schrijven van liedjes.

Naast deze sprekers vind je ook muziekexperts om mee in contact te komen. Een kleine greep uit de aanwezige organisaties: OOR, Hedon, 3FM, 3voor12, 3SMusic, Alles Los Agency, Dox Records en Strengholt. De Muzikantendag heeft terugkerende thema’s en onderdelen, zoals Geldstromen in de Popmuziek, Boeken doe je zo!, Hoe kom ik op de radio? en een afsluitend demopanel.

Winactie
Wij hebben de mogelijkheid om 3 x 2 vrijkaarten weg te geven voor deze bijzondere dag. Wat moet je doen om deze tickets te winnen? Stuur uiterlijk dinsdag 21 mei een mailtje naar prijsvraag@3voor12groningen.nl met daarin je naam, telefoonnummer en je e-mailadres. Dit mag je niet missen!

Muzikantendag on Tour
Zaterdag 25 mei in Simplon
Entree: €10,-