Win kaarten voor ‘Kaapstad meets Kytopia’-avond in Simplon

Laatste concert in reeks van een spannend en avontuurlijk samenwerkingsproject

Tekst: Tsjomme Dijkstra ,

Op zaterdag 11 mei vindt in Simplon een al haast op voorhand onvergetelijk concert plaats. Op die dag is 'Kaapstad meets Kytopia' in Groningen, een muzikaal uitwisselingsproject van De Stem van West, met rappers van Kytopia en Zuid-Afrikaanse muzikanten. Voor dit optreden geeft 3voor12 Groningen 2 x 2 kaarten weg.

DJ DNA (voorheen scratcher van Urban Dance Squad) reisde recent voor het project De Stem van West naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Hij ontmoette in Kaapstad Afrikaanse Kwaito-muzikanten uit de wijk Woodstock-Papendorp en maakte er kennis met hun muziek. Nu zijn die muzikanten naar Nederland gekomen. Ze hebben met Utrechtse muzikanten een cd opgenomen en zijn bezig met een tour die hen langs onder andere Sugar Factory in Amsterdam, Grounds in Rotterdam en de Bevrijdingsfestivals van Utrecht, Almere en Den Haag voert. Deze tour sluit af met een optreden in Simplon.

De Nederlandse tour vindt plaats in samenwerking met de rappers PAX en ReaZun en muzikanten van Kyteman Orchestra. Ook deze muzikanten zijn nauw bij het uitwisselingsproject betrokken. De deelnemende artiesten uit Kaapstad zijn PinKi and DaBruin, Daddy Spencer, Crosby Bolani, Teba Shumba, EJ von Lyrik en Hemel Besem. De muziek die de muzikanten samen maken bestaat uit onder andere rap, rijmklets, hiphop cross-over en reggae. Het project Stem van West waar de muzikanten uit Utrecht mee verbonden zijn, is een langlopend webradio- en kunstproject over stedelijke en sociaal-culturele veranderingen in Utrecht-West.

Op de dag van het optreden is er voorafgaand nog een workshop in Simplon waar rappers, zangers en muzikanten uit de regio zich voor kunnen opgeven. Zij maken dan kans om 's avonds met de muzikanten van het uitwisselingsproject op het podium te staan en mee te spelen. De workshop is georganiseerd door de Urban Academy Groningen. Onder anderen de Groninger muzikanten Roberto Tan en Mongoose doen aan de workshop mee.

Winactie
Tenslotte geeft 3voor12Groningen nog 2 x 2 vrijkaarten weg voor de show in Simplon. Wat moet je doen om de te winnen? Stuur uiterlijk donderdag 9 mei een mailtje naar prijsvraag@3voor12groningen.nl met daarin de naam van de prijsvraag (om verwarring te voorkomen), je naam, telefoonnummer en je e-mailadres en wie weet kun je er gratis bij zijn!