Uniek optreden van Charanjit Singh in Paradigm

De man die al in 1982 zijn proto-acid house op album uitbracht doet aankomende vrijdag Groningen aan

Tekst: Anne Bouma ,

Charanjit Singh werd begin 2010 in één klap beroemd als de échte pionier van acid house nadat zijn monumentale album 'Ten Ragas To A Disco Beat' opnieuw werd uitgebracht door het Nederlandse platenlabel Bombay Connection. De gehele maand mei is de 72-jarige legende uit India op tour door Europa om zijn werk live ten gehore te brengen. Op vrijdag 17 mei staat hij in Club Paradigm met support van onder andere Joost van Bellen.

De fundamenten van de house muziek werden eind 2010 uit een wel heel onverwachte hoek aan het wankelen gebracht toen liefhebbers in onder andere Duitsland, Engeland en Amerika het album Ten Ragas To A Disco Beat te horen kregen. Het oorspronkelijke jaar van uitgave van dit verborgen meesterwerk was 1982 – dat is vijf jaar voordat de legendarische plaat Acid Tracks van Phuture (over het algemeen gezien als de eerste acid house plaat) voor het eerst op de dansvloer in New York te horen was.

Na de heruitgave van het album wisten enkele muziekfanaten die betrokken waren bij de uitgave van het album Singh – die inmiddels al op leeftijd is – te overtuigen om een tour te doen door Europa. Dit geschiedde en met succes, want in mei 2013 is Singh terug voor een tweede tour. Ook ditmaal doet hij Nederland aan: op vrijdag 17 mei speelt hij in Club Paradigm in Groningen om de dag erna zijn unieke sound in Doornroosje te Nijmegen ten gehore te brengen.

Tijdens de vrijdagavond in Club Paradigm zal ook Joost van Bellen een speciale DJ-set vol met klassieke acid house platen komen draaien. Daarnaast is er support van lokale DJ’s Thee J Johanz en Bodem. De kans dat Singh na deze optredens nogmaals in Nederland te aanschouwen zal zijn is klein. Het optreden in Paradigm biedt dan ook een unieke kans om de proto-acid house van Singh op de dansvloer te ervaren. Een must voor de (elektronische) muziekliefhebber!

Tickets voor ‘Paradigm Live Presents: Charanjit Singh’ zijn te verkrijgen via www.paradigm050.com.