Tien Groninger bands in selectie Popronde 2013

Met o.a. Model Depose, Avery Plains, Eisenhower en The Tightropes

Tekst: Petra Huijgen ,

Tussen de selectie van de komende editie van de Popronde zitten tien Groningse namen. Deze bands maken kans om komend najaar te touren langs verschillende steden verspreid door heel Nederland.

De Groningse bands Model Depose, Audio Adam, Avery Plains, Dudettes, Eisenhower, The Gust, Tightropes, J'ElectroniqInge van Calkar en Roberto Tan kregen begin mei goed nieuws. De selectiecommissie van de Popronde heeft ieder jaar de keuze uit een voorselectie van ongeveer 250 demo's. Deze worden ingestuurd door bands uit ieder genre, en de tien bands uit Groningen staan samen met iets meer dan honderd anderen op de 'shortlist'.  Dat de bands zijn geselecteerd betekent nog niet dat ze daadwerkelijk mogen spelen, maar ze worden meegenomen in de lijst waaruit programmeurs van podia in de steden die de Popronde aandoet mogen kiezen.

Dit jaar zal de Popronde tussen 13 september en 23 november neerstrijken in 29 steden verspreid door het hele land. Vanaf juni gaan coördinatoren met de demo's en bio's van de geselecteerde bands langs alle podia, en op basis hiervan zal een programma samengesteld worden.

Op donderdag 10 oktober is de Groningse editie van het festival in de binnenstad.