Fire Works: Muziek, beeldende kunst, lokaal eten en sfeer

Het oude postkantoor wordt op 11 mei gevuld met muziek, begeleid door beelden, lichten en schaduwen

Fire Works! Een avond vol muziek, beeldende kunst, lokaal eten en sfeer als ingrediënten. Het evenement, georganiseerd door Solidaritas Events, zit vol muzikale acts in de stijlen van singer-songwriter, indie en folk. De muziek wordt vergezeld door licht- en schaduwkunstwerken van de kunstenaars van kunstacademie Minerva.

Muziek, beeldende kunst, lokaal eten en sfeer. Dat zijn de ingrediënten van Fire Works. Het Oude Postkantoor aan de Munnekeholm 1 in  Groningen wordt op 11 mei omgebouwd tot een expositiehal vol indrukken, impressies, schaduw en licht, klanken en beelden. De volgende artiesten zullen hun kunsten komen vertonen op de avond:

 
Broeder Dieleman
Broeder Dieleman, de kleinzoon van Jan Bakker, de laatste smid van Spui, vertolkt volgens zijn eigen website “de diepe schoonheid van de Schelde en de ijver op de eilanden in Zeeuwstalige folk. De zanger zingt kleine liedjes in zijn eigen dialect, en speelt sinds een jaar of vijf in vele huiskamers en podia in Zeeland. Zijn debuutalbum “Alles is ijdelheid” is goed ontvangen, en 11 mei zal hij dus ook zijn kunsten komen vertonen in Groningen.
 
Sofie Letitre
Sofie Letitre is een singer-songwriter met een betoverende stem, die, begeleid door piano, mooie, kleine liedjes zingt.  Invloeden zijn voor haar Fiona Apple, Radiohead en Sia.
 
Amber Arcades
Amber Arcades, oftewel Annelotte de Graaf zorgt, begeleid door toetsen, drums, bas en gitaar voor dromerige folk melodieën en harmonieën. Samen met haar muzikale vrienden heeft ze haar eerste album opgenomen, dat in juni uitkomt.
 
Stuart Mavis
Iemand die de laatste tijd zijn sporen flink aan het verdienen is in het Noorden, is Stuart Mavis. In 2012 bracht hij de “Stuart Mavis EP” uit in de uitverkochte kleine zaal in Simplon, waarvan de single “Different Generations” in de Hollandse Nieuwe compilatie van 3voor12 terechtkwam. Onlangs wist hij de finale te behalen van het Rode Oortjes Festival, en won hij de Music Battle 058 in Leeuwarden. In zijn muziek zijn invloeden te horen van artiesten als Gym Class Heroes, Jack Johnson en Chef’s Special.
  
Op dit evenement kun je niet alleen de sfeer komen proeven, maar kun je ook genieten van lokaal eten en drinken. Kom genieten, en laat je prikkelen door de geluiden, beelden en smaken!
 
Fire Works
Het Oude Postkantoor, Munnekeholm 1, Groningen
Kaartjes kosten 7,50 en zijn te koop bij Plato Groningen.