Vox Von Braun in voorprogramma Black Rebel Motorcycle Club

Oude bekende Peter Hayes vraagt Groningers shows te openen

Tekst: Sjoerd Huismans ,

Vox Von Braun zal als voorprogramma van Black Rebel Motorcycle Club optreden tijdens de Nederlandse clubshows van de Californische band. De Groningers mogen het publiek opwarmen bij drie shows in Eindhoven (Effenaar), Hengelo (Metropool) en Utrecht (Tivoli Oudegracht).

De frontman van Black Rebel Motorcycle Club is geen onbekende van de Groningers. Peter Hayes hielp namelijk met het mixen van Vox Von Brauns tweede plaat Rich & On Wheels, in zijn thuisstudio in Los Angeles.

In een eerder interview met 3voor12 groningen zei Wymer Vaatstra, frontman van Vox Von Braun, niet te weten of Hayes de plaat nog een beetje gepromoot heeft in de VS. “Hij is op wereldtournee dus heeft waarschijnlijk wel wat anders aan zijn hoofd”, zei Vaatstra. Maar Hayes heeft de Groningers wel onthouden: op verzoek van Black Rebel Motorcycle Club mag Vox Von Braun de Nederlandse voorprogramma’s verzorgen.

De aankomende speeldata van Vox Von Braun zijn als volgt:

03 Juli: Effenaar, Eindhoven (met Black Rebel Motorcycle Club)
13 Juli: Metropool, Hengelo (met Black Rebel Motorcycle Club)
14 Juli: Tivoli Oudegracht, Utrecht (met Black Rebel Motorcycle Club)
19 Juli: Roodkapje, Rotterdam
20 Juli: Gentse Feesten, Kinky Star Gent
28 Juli: Welcome to The Village Festival, Leeuwarden

Over het optreden op de Gentse Feesten zei Vaatstra: “We spelen om drie uur op zaterdagnacht. Ik ben benieuwd hoe we dat moeten gaan doen, probeer maar eens tot drie uur nuchter te blijven.”