Coming Up Festival: festival voor nieuw talent Coming Up Festival: festival voor nieuw talent

Eendagsfestival in Platformtheater biedt nieuwe bands een podium

, Tekst: Petra Huijgen

Coming Up Festival: festival voor nieuw talent

Eendagsfestival in Platformtheater biedt nieuwe bands een podium

Tekst: Petra Huijgen ,

Groningen staat nooit stil op muziekgebied. Geen gebrek aan mooie, nieuwe bandjes die staan te springen om te laten horen wat ze kunnen. Voor deze bands is er 4 juli in het Platformtheater het Coming Up Festival, dat in samenwerking met drie muziekinstanties nieuw talent een podium geeft.

De initiatiefnemers van het eendagsfestival Coming Up festival zijn Dewi Smand en Kai Mulder, beide studenten aan de Academie voor Popcultuur. Het festival is georganiseerd als opdracht voor hun studie. “We moesten een nieuw project opstarten,” vertelt Smand. “Al heel snel hadden we het idee om een podium te bieden aan nieuw talent.” Dit podium komt er op vier juli in het Platformtheater.

Dit talent wat ze hebben geprogrammeerd, is niet alleen geselecteerd door henzelf, maar ook door drie andere instanties: De Academie voor Popcultuur, 3voor12 groningen en Kunstbende Groningen. Dit heeft ook een praktische reden. “Toen we het idee hadden om nieuw talent te programmeren, kregen we de vraag hoe we dat wilden doen. Mensen komen niet snel naar een festival waar ze de bands niet kennen,” vertelt Smand. Daarom besloten ze om het talent te laten kiezen door organisaties. “Nu kunnen we ook de achterban aanspreken, die aan de organisaties verbonden is en meer mensen bereiken.” 

Uiteindelijk zijn er acht bands geselecteerd:
Academie voor Popcultuur: The Given Horse en The Future's Dust
Kunstbende Groningen: Sprokkelhout en Eduard de Groot
3voor12 groningen: MyDearestDear en The Tightropes
Coming Up Festival: Vincent Kenter en Animal Antics

Al met al is het een divers programma geworden waarin ieder iets te kiezen heeft. Zo is er bijvoorbeeld rustige indiefolk van Vincent Kenter, psychedelica van The Future’s Dust en vrolijke poprock van Animal Antics.  De 16-jarige winnaar van Kunstbende Groningen Eduard de Groot sluit het festival af met een combinatie van trap, hiphop en dubstep.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 5,00 en zijn te bestellen via comingupfestival@live.nl. Aan de deur kosten de kaarten € 7,50. Datum: 4 juli. Locatie: Platformtheater.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen