Tamar Lewis laat mensen naar een schilderij luisteren

Nieuwe single is gebaseerd op de expositie Nordic Art in het Groninger Museum

Tekst: Ingrid de Vries ,

2012 was een productief jaar voor singer-songwriter Tamar Lewis. Zo bracht zij in het voorjaar een ep uit met drie solide nummers, waaronder titelsong Canvas die o.a. over koffie en zonovergoten dagen gaat. In het najaar werkte Tamar Lewis aan een vervolgsingle met een vernieuwde sound. Dat resulteerde in Like Snow; een up-tempo akoestisch folknummer. Like Snow kwam begin dit jaar uit en is, naast de reguliere kanalen, ook te beluisteren in het Groninger Museum.

Naast Tamar Lewis (zang, eerste akoestische gitaar) en Daniël Tanate (tweede akoestische gitaar en additionele toetsen), is Anne de Vries (contrabas) op Like Snow te horen. Deze gloednieuwe single is geïnspireerd op het schilderij First Snow uit 1891 van Louis Sparre. Dit schilderij maakt deel uit van de tentoonstelling Nordic Art en is tot 5 mei in het Groninger Museum te bezichtigen. Naast kijken, is het vanaf nu ook mogelijk om naar dit schilderij te luisteren, want Like Snow is opgenomen in de audiotour.

Bij Nordic Art worden bovendien vier vrijdagavonden georganiseerd door het Groninger Museum waarbij kunst, muziek, dans en poëzie centraal staan: Groninger Museum LIVE. Op de site van het Groninger Museum vind je het volledige programma. Op vrijdag 1 maart zal Tamar Lewis optreden tijdens de wintereditie.

Kun je niet wachten tot 1 maart? Dan is het goed om te weten dat halverwege januari de videoclip bij Like Snow uitkomt. Houd dus ook de website van Tamar Lewis in de gaten.