In opmaat naar Grunnsonic met: WOLVON

WOLVON brengt zweet, liefde en chillwave

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: WOLVON.

Waar spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen op woensdag 9 januari om tien over tien in de Walrus tijdens Grunnsonic. Op donderdag 10 spelen we vanaf kwart voor twaalf ’s nachts in de Kult tijdens Lepel & Subroutine Present. Op zaterdag 12 januari spelen we om vijf voor half zes ’s middags in de SIGN Art Gallery tijdens ‘Samling x Subbacultcha! x Wham!Wham! DayParty.

Wat voor muziek maakt WOLVON?
Noisy-Dreampop.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
In 2012 hebben we zo'n 50 shows gedaan door 't land heen, een kleine tour gedaan door de Balkan (Servië, Macedonië, Kosovo, Bosnië-Herzegovina) en een split-single uitgebracht met Neon Rainbows. Verder hebben we 3 dagen in bewaring gezeten bij de Macedonië/Servië grens omdat de organische shampoo van de drummer voor drugs werd aangezien, hebben we de zanger van Neon Rainbows geëlektrocuteerd en hebben we Gino Pietermaai benaderd voor een concept album over mythische wezens uit de Curaçaose folklore.  


Wat zijn de plannen voor 2013?

In de lente brengen we ons debuut album uit, gevolgd met een tourtje door Engeland. Daarnaast willen we nog een keer terug gaan naar de Balkan en willen we gaan stoppen met roken. 

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Zweet, liefde, chillwave.  

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vinden jullie tof en waarom?
EARTH CONTROL, vanwege alle voor de hand liggende redenen.