In opmaat naar Grunnsonic met: The Tightropes

"Gruwelijk dikke hoognoordelijke funkblues vibraties, met pit."

Redactie 3voor12 groningen ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic zullen spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, een analoge foto en uiteraard muziek, maak je hier in aanloop naar Grunnsonic kennis met Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan: The Tightropes

Waar en wanneer spelen jullie tijdens ESNS/Grunnsonic?
We spelen vrijdag 11 januari om 21.15 uur tijdens het officiële programma van Grunnsonic in café Koster. Daarnaast spelen in de nacht van 9 op 10 januari in de Warhol om 0.30 uur. Verder kun je ons overal in de stad vinden deze dagen.

Wat voor muziek maken The Tightropes?
Gruwelijk dikke hoognoordelijke funkblues vibraties, met pit.

Wat heeft 2012 jullie gebracht?
2012 was het jaar waarin het voor ons begon te lopen. Demo afgemaakt, optredens geregeld, wedstrijden gewonnen, EP opgenomen, clip opgenomen, een aantal toffe festivals gedaan (Gideon, bijvoorbeeld) en zelfs al twee keer op de speelplaats van 3fm gestaan. Het totaal aantal optredens voor 2012 komt boven de 60 uit, en we hebben al een stuk of wat mooie gigs voor 2013 in de planning staan.

 
Wat zijn de plannen voor 2013?
Zoveel mogelijk spelen, overal, festivals, kroegen, clubs, binnen, buiten, onder, boven; alles geven. Begin volgend jaar gaan we een nieuwe single opnemen en uitbrengen met een clip, en als alles meezit in de loop van 2013 bezig gaan met ons eerste album.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?
Onze energie, het plezier wat we in het spelen hebben, de strakheid, het zweet en de mooie mannen en uiteraard de geweldige muziek.

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Sprokkelhout zijn toffe lui, jong en kunnen donders goed spelen en natuurlijk de Desert Dead Cops, die na ons spelen in café Koster.